پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي قلبي با اصلاح رژيم غذايي

بازدید : 3346
زمان تقریبی مطالعه : 2 دقیقه
تاریخ : 13 دی 1390
پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي قلبي با اصلاح رژيم غذايي
روزنامه جمهوري اسلامي
13/10/1390
سرويس خبر: علمي ، پزوهشي
پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي قلبي با اصلاح رژيم غذايي


يكي از مهمترين مداخلات به منظور پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي قلبي و عروقي اصلاح رژيم غذايي است.
به گزارش واحد مركزي خبر،كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت و گو با وب‌دا ضمن بيان اين مطلب گفت: تعادل و تنوع در برنامه غذايي روزانه، گنجاندن پنج گروه اصلي در وعده غذايي و كاهش مصرف چربي و روغن، آب پز و بخارپز و كبابي كردن غذا، از عوامل مهم موثر در پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي قلبي و عروقي هستند.
مينا مينايي توصيه كرد: به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي، حداقل دوبار در هفته ماهي مصرف كنيد و به جاي سرخ كردن ماهي، آن را به شكل بخارپز يا تنوري استفاده كنيد، مصرف لبنيات كم چرب را افزايش دهيد، مصرف غذاهاي سرخ شده، سوسيس، كالباس، خامه، چيپس، پفك، سس‌ها، مغز، دل، قلوه و كله و پاچه را در وعده غذايي كاهش دهيد.
وي با اشاره به اينكه روغن‌هاي مايع مانند روغن زيتون و روغن آفتابگردان در مقايسه با روغن جامد و حيواني از افزايش كلسترول پيشگيري مي‌كند، يادآور شد، روغن جامد هيدروژنه حاوي اسيدهاي چرب اشباع و اسيدهاي چرب ترانس است و خطر افزايش ابتلا به امراض قلبي و عروقي را افزايش مي‌دهد.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه اظهار داشت: مصرف مواد قندي و نشاسته‌اي كه منجر به افزايش وزن، بالا رفتن فشارخون و چربي خون شده را كاهش و مصرف ميوه و سبزي تازه، آب ميوه‌هاي طبيعي و دوغ كم نمك و بدون گاز را افزايش دهيد.
وي همچنين توصيه كرد: مصرف نمك را در هنگام طبخ غذا كاهش دهيد و از مصرف غذاهاي كنسرو شده و مواد غذايي بسته‌بندي شده به دليل دارا بودن مقادير زياد نمك خودداري كنيد.

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه