امام خمینی(ره) از نگاه شخصیت های ایران و جهان

بازدید : 7748
زمان تقریبی مطالعه : 14 دقیقه
تاریخ : 14 خرداد 1391
امام خمینی(ره) از نگاه شخصیت های ایران و جهان
امام خمینی(ره) از نگاه شخصیت های ایران و جهان/ علامه امینی(ره) صاحب الغدیر: الخمینی ذخیرةالله للشیعة


نام او، یاد او، شنیدن سخنان او، روح گرم و پرخروش او، اراده و عزم آهنین او، استقامت او، شجاعت او، روشن بینی او، ایمان جوشان او که زبان زد خاص و عام است.
منبع خبر: www.hawzahnews.com


چهاردهم خرداد سالروز وداع جانسوز ملت قدرشناس ایران با پیر جماران، آن حقیقت همیشه جاوید تاریخ است.
 
ضمن تسلیت فرا رسیدن بیست و سومین سالگرد رحلت حضرت امام خمینی(ره)، توجه همه ارادتمندان به رهبر کبیر انقلاب را به گزیده هایی از اظهارات شخصیت های ملی و بین المللی جهان پیرامون شخصیت والا مقام امام خمینی(ره) جلب می کنیم.
 
* راه رسول خدا(ص)
 
رهبر معظم انقلاب اسلامی در این باره می فرمایند: امام ما برای حیات دوباره اسلام، درست همان راهی را پیمود که رسول معظم صلی الله علیه وآله پیموده بودند؛ یعنی راه انقلاب را. این عصر را باید «عصر امام خمینی» نامید؛ و ویژگی آن، عبارت است از بیداری و جرئت و اعتماد به نفس ملت ها در برابر زورگویی ابرقدرت ها و شکستن بت های قدرت ظالمانه و بالندگی نهال قدرت واقعی انسان ها و سر برآوردن ارزش های معنوی و الهی. امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، الگو و نمونه حیات جامعه انقلابی ماست و خطوط اصلی انقلاب، همان است که امام ترسیم فرموده است.
 
امام، آن روح الله بود که با عصا و ید بیضای موسی و بیان و فرقان مصطفوی به نجات مظلومان کمر بست، تخت فرعون های زمان را لرزاند و دل مستضعفان را به نور امید روشن ساخت.
 
سخت ترین حوادث در اقیانوس وجود او (امام) تلاطم ایجاد نمی کرد؛ او بر هواهای خود امیر بود. امام به همه فهماند که انسان کامل شدن، علی وار زیستن و تا نزدیکی مرزهای عصمت پیش رفتن، افسانه نیست.
 
 * مبارزه با جهل و استکبار
 
احترام حضرت آیت الله سیدعلی آقا قاضی(ره) به امام خمینی(ره): آیت الله شیخ عباس قوچانی می گفت: در نجف اشرف با مرحوم آقای قاضی جلساتی داشتیم و غالباً افراد با هماهنگی وارد جلسه می شدند و همدیگر را هم می شناختیم. در یک جلسه، سید جوانی وارد شد، مرحوم قاضی بحث را قطع کردند و احترام زیادی به این سید جوان نمودند و به او فرمودند: آقا سیدروح الله! در مقابل سلطان جور و دولت ظالم باید ایستاد، باید مقاومت کرد، باید با جهل مبارزه کرد. این در حالی بود که هنوز زمزمه ای از انقلاب امام نبود. ما آن روز خیلی تعجب کردیم، ولی بعد از سال های زیاد، پس از انقلاب فهمیدیم که مرحوم قاضی آن روز، از چه جهت آن حرف ها را زد و نسبت به امام احترام کرد.
 
* سیاستمدار فقیه
 
آیة الله العظمی سیدمحمدهادی میلانی(ره) در خصوص رهبری امام می گویند: چنین نیست که هر مجتهدی که لیاقت تقلید داشته باشد لیاقت رهبری هم داشته باشد. لیاقت رهبری را تنها فقیه سیاست مدار داراست که به زمان خویش آگاه بوده و در راه خدا از ملامت گران نترسد و اکنون با این مشخصات کسی جز «آیةالله خمینی » نیست
 
*
 
آیة الله العظمی شاه آبادی(ره)، استاد عرفان امام: روح الله، واقعاً روح الله است.
 
* خمینی ذخیره شیعه است
 
علامه امینی(ره)، صاحب کتاب الغدیر می گوید: «الخمینی ذخیرةالله للشیعة»؛ خمینی، ذخیره خداوند برای شیعیان است.
 
* امام اسلام را زنده کرد
 
آیت الله العظمی اراکی(ره) در این باره می گویند: سلام و صلوات خدا بر روح بزرگ مردی که با مجاهدات بزرگ و فداکاری ها و رهبری های قاطع خود، اسلام را در عالم اسلام زنده کرد و ندای تکبیر و توحید را به گوش جهانیان رساند و مجد و عظمت مسلمانان را به آن ها باز گردانید و فریاد کوبنده اش دل های مستکبران ابرقدرت را به لرزه درآورد.
 
* سلام آیت الله العظمی گلپایگانی(ره)
 
آیت الله العظمی گلپایگانی(ره) می گویند: سلام خدا بر روح خدا، که با ستیز و پیکار بی امان با دشمنان اسلام، تمامی معادلات سیاسی آنان را درهم شکست و بر بزرگترین قدرت های استعماری جهان پیروز گردید.
 
* امام مسلمین
 
آیت الله العظمی مرعشی نجفی(ره) در خصوص شخصیت امام خمینی(ره) گفته اند: صلوات و سلام بر امام مسلمین، که مقاومت ایشان در راه هدف و در مقابل ظلم و ستم و فراخوانی امت اسلامی به خدا و رسول(ص) جبهه کفر و شرک را به واکنش واداشت و بدین سان استکبار با تمام قدرت و توان علیه آن بزرگوار به توطئه برخاست.
 
* تجلی گری تداوم دعوت انبیاء
 
آیت الله العظمی بهاءالدینی(ره): خمینی کبیر در نگاه مؤمنان با بصیرت و عالمان ربانی، تجلی گر تداوم دعوت انبیا و استمرار حضور محمد صلی الله علیه وآله وسلم و برپایی حکومت الهی در زمین بوده است.
 
* جذابیت بی بدیل امام راحل
 
آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) می گوید: چهره نورانی و طمأنینه دائمی ایشان، همواره نگاه عمیق هر بیننده ای را به خود فرا می خواند. قیافه آرام و آراسته و حرکات و سکنات موزون و حساب شده و متناسب، نگاه های نافذ و منظم و به موقع حرکات (وزین) دست ها و سر و گردن در موقع نشست و برخاست، سخن گفتن آرام و شمرده و وقار زایدالوصف در وقت راه رفتن که حاکی از روح بلند ایشان بود، بر جذابیت بی بدیل ایشان افزوده بود.
 
* رهبری قاطع
 
آیت اللّه سیدمحمود طالقانی(ره) می گوید: مخالفت با رهبری امام خمینی، مخالفت با اسلام است. رهبری و شخصیت رهبر، به قدری قاطع، به قدری دارای ایمان و حسن نیت است که شما کمتر می توانید رهبری مثل آیت اللّه خمینی پیدا کنید. همیشه سعی کرده ام که مَشیِ من، از مَشْیِ این شخصیت بزرگ و افتخار قرن (و) اسلام خارج نباشد.
 
* امام خمینی یک موحد بود
 
شهید مظلوم آیةالله دکتر بهشتی(ره): او (امام خمینی) در ترس موحد بود، او در رجا و امید موحد بود، او در بینش موحد بود، او در میثاق موحد بود، او در اعتماد موحد بود. همه شیفتگان حق و عدل در جهان، امام را، امام خود می دانند.
 
* امام، حسنه ای بود که خدا به قرن ما عطا کرد
 
شهید آیة الله مرتضی مطهری(ره) در این باره گفته است: نام او، یاد او، شنیدن سخنان او، روح گرم و پرخروش او، اراده و عزم آهنین او، استقامت او، شجاعت او، روشن بینی او، ایمان جوشان او که زبان زد خاص و عام است. یعنی جان جانان، قهرمان قهرمانان، نور چشم و عزیز روح ملت ایران، استاد عالی قدر و بزرگوار، حضرت آیةالله العظمی خمینی، حسنه ای است که خداوند به قرن و روزگار ما عنایت فرموده و مصداق بارز و روشن «ان لله فی کل خلف عدولا ینفون عنه تحریف المبطلین » است ... در نهضت ما تمام قشرها و طبقات مختلف ملت، امروز در روحانیت تجسم پیدا کرده است، و روحانیت در آن شخص بسیار بسیار بزرگ تاریخ که یاد و نامش قلب را به لرزه درمی آورد، یعنی استاد بزرگوار، آیةالله العظمی آقای خمینی.
 
* امام فقه را وارد متن زندگی کرد
 
آیت الله هاشمی رفسنجانی در این خصوص می گوید: نوآوری های آیة الله العظمی امام خمینی رحمةالله علیه در بیشتر زمینه های سیاسی و علمی و بخصوص فقهی، فقه را از حاشیه نشینی نجات داد و وارد متن زندگی سیاسی و اجتماعی جامعه کرد و ابواب جدیدی به روی حوزه های علمیه باز کرد. و یکی از کلیدی ترین عناصر فقهی ایشان توجه به زمان و مکان در اجتهاد است. انقلاب عظیم و اصیل اسلامی با زعامت بی نظیرترین رهبر عصرمان، امام خمینی رحمةالله علیه به حق یک فرصت تاریخی برای جهان اسلام و بخصوص مکتب اهل بیت علیهم السلام فراهم آورده که ظرفیت های تمدن سازی و ارتقای بشریت را که در مکتب اسلام نهفته است، به کار بگیرد و اسلام را آن گونه که هست، به جهانیان معرفی کند و بشریت سرخورده از مکتب ها و ایسم های پرُطمطراق مادی را به سوی سرچشمه سعادت معارف الهی راهنمایی کند. امام راحل با ده ها مورد طلسم شکنی و بیدارگری و اقدامات شجاعانه علمی، سیاسی و اخلاقی، مجدد اسلام ناب در نیمه هزاره دوم تاریخ اسلام شدند و با حمایت شاگردان صالحی که خود تربیت کردند و نیروهای مخلص و مجاهد این امت، کار بسیار بزرگی انجام دادند. ایشان با تشکیل بنیه اولیه حکومت اسلامی بر پایه مکتب اهل بیت علیهم السلام و اسلام ناب، به وظیفه خود عمل کردند و این میراث عظیم را به جای گذاشتند.
 
* خود را زیر پای این مرد بگذار
 
شهید محراب آیت الله سیداسدالله مدنی(ره) می گوید: دینم امروز به من می گوید، باید امروز خودت را فراموش کنی و خود را زیر پای این مرد، یعنی امام خمینی، بگذاری تا یک قدم بالا بیاید و به دنبال ایشان حرکت کنی.
 
اطاعت از امام خمینی اطاعت از امام زمان است
 
شهید محراب، آیت الله دستغیب(ره) می گوید: هرکس از امام خمینی(ره) اطاعت کند، اطاعت خداوند را کرده است. اگر کسی فرمان امام خمینی را رد کند، فرمان امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف را رد کرده است. مخالفت امر خدا را کرده است.
 
* امام حیات معنوی به ما داد
 
شهید محراب، آیت الله صدوقی(ره): هرچه داریم از این مرد شریف است؛ و اوست که به ما حیات معنوی داد.
 
* مصداق انسان کامل
 
شهید محراب، آیت الله اشرفی اصفهانی(ره) می گوید: باید اعتراف نماییم در جامعیت بین ابعاد عظیم شخصیتی، در زمان غیبت کسی را مانند امام امت ندیده ایم. امام جداً مصداق انسان کامل بودند؛ شاید در طول تاریخ روحانیت تشیع و جهان اسلام نتوانیم نظیر و بدیلی برای ایشان پیدا کنیم.
 
* آبروی شیعه
 
شهید آیت الله سعیدی(ره) گفته است: آیت اللّه خمینی از نظر خَلق و خُلق و منطق، شبیه ترین عالمان به امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف و آبای طاهرین آن حضرت است. از برکات ایشان، روحانیت شیعه آبرو گرفت؛ مسلمین آبرو گرفتند.
 
* حاکم هوشیار و با شهامت
 
آیت الله علامه محمدتقی جعفری(ره): در چهره یک حاکم و زمامدار و رهبر، امام بزرگوار، مردی هوشیار و با شهامت و با تدبیر و با ابتکار و دریا دل بود امواج سهمگین در مقابل او چیز کم اهمیتی محسوب می شدند و هیچ حادثه سنگینی نبود که بتواند او را شکست دهد و او از همه این حوادث قوی تر و بزرگ تر بود.
 
* ذوب در اسلام
 
آیة الله شهید سیدمحمدباقر صدر(ره) گفته است: «ذوبوا فی الخمینی کما هو ذاب فی الاسلام»؛ در خمینی ذوب شوید، همان گونه که او در اسلام ذوب شده است. امام خمینی در طرح شعار جمهوری اسلامی، تجلی گر تداوم دعوت انبیا و استمرار حضور حضرت محمد صلی الله علیه وآله و علی علیه السلام در برپایی حکومت الهی در زمین بوده است.
 
* صداقت و صمیمیت و حضرت امام
 
مرحوم حجةالاسلام والمسلمین حاج سیداحمد خمینی(ره) در این خصوص گفته است:حضرت امام، اهل شب زنده داری و راز و نیاز با خدا بودند و در جلسه ای که غیبت می شد، حاضر نمی شدند. مهم ترین خصلت امام دو چیز بود: یکی صداقت و دیگری صمیمیت. امام، وحدت را یک تکلیف الهی و وظیفه ای شرعی برای آحاد امت می دانستند.
 
* فقیه عادل و شجاع
 
علامه سیدمحمدحسین فضل اللّه(ره)، از علمای لبنان گفته است: امام خمینی فقیه عادل، شجاع و حکیمی بود که جز به خدا نمی اندیشید و مخاطب خود را امت اسلامی می دانست. شخصیت امام در خدا و امت خدا ذوب شده بود.
 
* شیخ سعید شعبان، رهبر فقید جنبش توحید اسلامی لبنان:
 
امام خمینی رضوان الله تعالی علیه، جهان اسلام را به دامن اسلام محمدی بازگرداند و اطمینان به نفس در مسلمین را برای رهایی از بند استعمارگران ایجاد نمود و ادامه این خط تنها ضامن پیروزی مسلمین خواهد بود. امام، آرزوی بزرگوارانی چون جمال الدین اسدآبادی، محمد عبده و ... را برآورده کرد. چنین تفکری که این انقلاب صرفاً شیعی است، محصول تئوری های عربستان سعودی است و از نظر امام خمینی رحمةالله علیه این انقلاب فقط یک انقلاب اسلامی است.
 
* اعتراف بیگانگان به عظمت امام خمینی(ره)
 
هنری پراکت، کاردار سیاسی و نظامی سفارت آمریکا در ایران (78-1972) و مسئول دفتر ایران در وزارت امور خارجه این کشور (80 1978) می گوید:
 
آیت الله خمینی، غرب را با بحران جدی برنامه ریزی مواجه کرد. تصمیمات او چنان رعدآسا بود که مجال هر نوع تفکر و برنامه ریزی را از سیاست مداران و نظریه پردازان سیاسی می گرفت. هیچ کس نمی توانست تصمیمات او را از پیش حدس بزند. او با معیارهایی غیر از معیارهای شناخته شده در دنیا سخن می گفت و عمل می کرد. گویی از جای دیگر الهام می گرفت. دشمنی آیت الله خمینی با غرب، برگرفته از تعالیم الهی او بود. او در دشمنی خود نیز خلوص نیت داشت.
 
* مرد بزرگ دوران
 
محمد حسنین هیکل، نویسنده و محقق مصری: او مردی بزرگ بود که از دوران دیگری آمده بود.
 
* چراغی که دل ما را روشن کرد.
 
عباس مدنی، رهبر نجات اسلامی الجزایر: چراغی که امام خمینی برافروخت، دل های ما را روشن کرد.
 
* امید مسلمانان
 
تراب زمزمی، نویسنده تونسی: امام خمینی روزنه امید صدها میلیون مسلمان و میلیاردها انسان تحت ستم در سراسر جهان بود.
 
* ماموریت امام خمینی
 
روزنامه ایندیپندنت: کمتر دیده شده که تغییر مسیر تاریخ به عهده یک مرد آن هم دست تنها گذاشته شود و این ماموریتی بود که به عهده آیة الله خمینی گذاشته شد.
 
* سخن قانون و قرآن
 
روزنامه داگبلات، چاپ نروژ: امام خمینی شخصیتی استوار بود و در سختی ها به آرامی تصمیم می گرفت. سخنان او، قانون؛ و قانون او، قرآن بود.
 
* پدر مستضعفان
 
اسقف کاپوچی: امام، پدر مستضعفان جهان بود و از دست دادن ایشان غم بزرگی برای تمام محرومان دنیاست.
 
* جهان از امام الهام گرفت
 
رئیس جمهور اوگاندا: آیةالله خمینی، رهبر روحانی بزرگی بود که نه تنها مسلمانان ایران، بلکه تمام جهان از ایشان الهام گرفته اند.
 
رئیس جمهور تانزانیا: ایشان (امام خمینی) معمار و مشخصه انقلابی بود که در عصر حاضر، پیروزی مستضعفان بر مستکبران را به منصه ظهور رساند.
 
* توان تغییر نظام غربی به اسلام
 
مجله هفتگی پروفیل چاپ وین: هر رهبر انقلابی که عملکرد و گفته های آیة الله خمینی را نصب العین خویش قرار دهد، قادر به تغییر یک سیستم غربی به یک جامعه اسلامی خواهد بود.
 
* امام خمینی تبلور آمال ملت هاست
 
راشد الغنوشی، رهبر جنبش اسلامی النهضة تونس: شخصیت امام خمینی رحمةالله علیه به مثابه رهبری عقیدتی، سیاسی و انقلابی که رنج همه زحمت کشان را به دوش دارد، جلوه می کند که در واقع تبلور آمال و آرزوهای همه ملت است و آن ها را در مسیری روشن و درست هدایت می کند.
 
* افکار امام در هزاره سوم
 
دکتر حسن البناء، رهبر وقت اخوان المسلمین: امام خمینی رحمةالله علیه اندیشمندی است که هزاره دوم میلادی را به پایان برد و پیوسته پرتو افکار نورانی او بر فراز هزاره سوم خواهد درخشید. اندیشمندی که خاستگاه تفکرش اسلام ناب و اندیشه های اصولی بوده و دربردارنده گرایش هایی است که همان میراث اهل بیت علیهم السلام است.
* مرد مومن و مجتهد
 
امام بخاری، رهبر مسلمانان هند: امام خمینی رحمةالله علیه مردی مومن، مجتهد، تاریخ ساز در سده اخیر بود. مرد مجاهدی که نظیر او در صدسال اخیر وجود نداشته است. امام خمینی رحمةالله علیه چنان ذخیره ای در دنیا باقی گذاشت که صدها سال زبان زد همه خواهد بود.
 
* اندیشه والای امام چراغ هدایت مسلمانان
 
بی نظیر بوتو، نخست وزیر فقید پاکستان: جمهوری اسلامی برای ما از اهمیت بسیاری برخودار است. پیام های امام خمینی رحمةالله علیه در آینده نیز چراغ هدایت مسلمانان است و ملت های مسلمان در آینده نیز از پرتو نورانی افکار و اندیشه های والای حضرت امام رحمةالله علیه استفاده خواهند کرد.
 
* آیتی از الله
 
پروفسور حامد، استاد اسلام شناسی در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا: یک مسلمان هرقدر بخواهد از یک شخصیت بزرگ معنوی تعریف و تمجید کند، به خاطر آن که بزرگی و عظمت تنها از آن خداست و نمی توان شخصی غیر از خداوند را با این صفات خواند، بهتر است در عوض به کارگیری چنین لفظی، گفته شود که عظمت و بزرگی خداوند به نحو نادری در آن فرد جلوه پیدا کرده و او را به آیتی از «الله» مبدل ساخته است. امام خمینی رحمةالله علیه قطعاً چنین آیتی بود. هرکس که سعادت حضور در کنار او را داشته باشد می داند، زیارت وی حتی هنگامی که او یک کلمه سخن نیز نمی گفت، عمیق ترین تأثیر را بر روی آدمی می گذاشت. راز این تأثیر در همان ویژگی الهی نهفته است.
* زندگی و مرگ با عظمت
 
حافظ اسد، رئیس جمهور فقید سوریه: امام خمینی رحمةالله علیه، امام همه ما بود. امام با عظمت زیست و با عظمت دارفانی را به سوی ابدیت ترک گفت. این در حالی بود که بارزترین الگوهای ایمان، زهد و تقوی را در جهان امروز باقی گذاشت. امام خمینی رحمةالله علیه با اقتدار تمام از ارزش های اسلامی دفاع کرد.
 

منبع - سايت حوزه

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه