علی جنتی: امیدوارم در جهت ترویج فرهنگ قرآنی، توسعه، حفظ و تلاوت قرآن بر اساس انتظار مقام معظم رهبری، برای فهم و درک قرآن و عمل به قرآن موفق تر از گذشته عمل کنیم.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی "علی جنتی" وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که صبح یکشنبه در سالن سینمایی وزارت ارشاد در جمع کارکنان وزارتخانه متبوعش سخن می گفت، در بخشی از سخنانش با اشاره به فعالیت های قرآنی بیان کرد: امیدوارم در جهت ترویج فرهنگ قرآنی، توسعه، حفظ و تلاوت قرآن بر اساس انتظار مقام معظم رهبری، برای فهم و درک قرآن و عمل به قرآن موفق تر از گذشته عمل کنیم.
وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کانون های مساجد قدم های خوبی برداشته است و در سال 92 تعداد 1900 کانون جدید در مساجد کشور ایجاد شده است که حرکت خوبی است و می توان از این ظرفیت ها در جهت اعتلای فرهنگ استفاده مناسبی کرد.
جنتی با اشاره به رشد قابل توجه اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه حج و زیارت که آثار سریع خود را در ارائه خدمات به حجاج و عمره گذاران در حوزه های مختلف از جمله کاهش هزینه ها نشان داده است، گفت: در حوزه دیپلماسی فرهنگی سعی کرده ایم کل موافقت نامه هایی را که با دیگر کشورها داریم، اجرایی کنیم و ملاقات های مختلفی با وزاری کشورها داشته باشیم و از طریق رایزن های فرهنگی مقیم تهران آنچه به عنوان فرهنگ، هنر و تمدن ایران در اختیار داریم، به دنیا معرفی کنیم.
وی با اشاره به نام گذاری سال جدید به عنوان سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: به این نام گذاری از دو منظر باید نگریسته شود؛ یکی از این نگاه که توجه ویژه ای که به فرهنگ می شود برای همه ما جای خوشحالی و خوشبختی دارد و دیگری اینکه وظیفه خطیر و مهمی بر عهده ما به عنوان یکی از متولیان فرهنگ جامعه گذاشته می شود.
جنتی گفت: البته فرهنگ فقط مختص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست و همه دستگاه ها از جمله سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، وزارت علوم و تحقیقات، آموزش و پرورش، حوزه های علمیه و غیره مسئولیت سنگینی در این حوزه بر عهده دارند ولی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان وزارتخانه حاکمیتی که در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری سیاستگذاری و برنامه ریزی می کند، مسئولیت سنگین تری نسبت به دیگر دستگاه ها و نهادها دارد.
وی افزود: همه ما وظیفه داریم در حد توان خود بخشی از انتظاراتی که مقام معظم رهبری در حوزه تعالی فرهنگ و هنر کشور دارند، برآورده کنیم و بدانیم که با نامگذاری سال 93 به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهای از سوی ایشان مسئولیت جدیدی بر دوش ما گذاشته شده است.
جنتی با اشاره به بحث واسپاری تصدی گری های دولتی به بخش خصوصی گفت: در سال گذشته در برخی از جشنواره ها این اقدام انجام شد و ما با واگذاری امور بخش خصوصی باید شرایط را برای فعالیت بهتر سینماگران، ناشران، هنرمندان و غیره فراهم کنیم و ما به عنوان دولت فعالیت های خود را در زمینه های سیاستگذاری، برنامه ریزی، حمایت و نظارت ادامه دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری برای مراقبت از رخنه فرهنگی افزود: اولین تعبیر ایشان در این زمینه تهاجم فرهنگی بود و تعابیری چون شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی را نیز داشتند و ما باید با توجه به فرمایشات ایشان مراقب رخنه های فرهنگی باشیم زیرا ما در معرض هجوم فرهنگی از سوی کشورهای خارجی هستیم.
وی گفت: از جمله اقداماتی که در سال جدید باید به آن توجه شود این است که راهبردهای فرهنگی خود را در حوزه های مختلف فرهنگی و هنری تعیین کنیم و نقشه راه را برای فعالیت های فرهنگی و هنری خود تکمیل و به اجرا بگذاریم.
جنتی با اشاره به تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در زمینه فرهنگ عمومی ادامه داد: ما باید فرهنگ و آداب و رسوم خود را حفظ کنیم و نگذاریم دیگران برای ما سبک زندگی تعیین کنند و خودمان بر اساس سبک ایرانی و اسلامی سبک زندگی خود را ایجاد و تعیین کنیم و بر الگوهای بومی و ملی خود تأکید کنیم.
وی در پایان ضمن قدردانی از زحمات و تلاش های کارکنان وزاتخانه متبوعش در جهت اعتلا و تعالی فرهنگ و هنر جامعه اظهار کرد: سعی بنده این است که دغدغه های فردی شما را کم کنیم تا شما بتوانید به دغدغه های فرهنگی کشور بپردازید.
در این مراسم که با حضور کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت دیدار نوروزی وزیر ارشاد برگزار شده بود، جمعی از معاونان و مدیران این وزارتخانه حضور داشتند.