آئین تجلیل از برگزیدگان پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت برگزار شد
بازدید : 2617
زمان تقریبی مطالعه : 5 دقیقه
تاریخ : 24 اسفند 1395
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین تجلیل از برگزیدگان پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت گفت: در این دوره از آزمون که با حضور ٥٧٠ هزار نفر برگزار شد، در مجموع معادل ٧٠٠ میلیون تومان جایزه به برگزیدگان اهدا شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ آیین تجلیل از برگزیدگان پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت امروز (دوشنبه ٢٣ اسفندماه) با حضور حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پژوهشگاه فرهنگ و هنر و معماری برگزار شد.
حشمتی در این آیین با اشاره به همکاری وزارت آموزش و پرورش در پیشبرد موضوع فهم قرآن با معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد گفت: فهم قرآن مقدمه عمل به آیات قرآن است و باعث تحول در جامعه و بهویژه جامعه قرآنی خواهد شد. در فهم قرآن سن، تحصیلات و قشر مهم نیست و حتی بسیاری از مردم آزاده و غیرمسلمان جهان نیز به فهم قرآن علاقهمندند.
وی افزود: در سیره اهلبیت (ع) و در بیان علما و بزرگان و امام و رهبری تاکید بسیاری بر موضوع فهم قرآن شده است. به بیان مقام معظم رهبری، محوریترین بحث در زمینه قرآن به غیر از تلاوت و حفظ، فهم قرآن است.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه درباره کیفیت برگزاری پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت اظهار کرد: در این دوره از آزمون که با حضور ٥٧٠ هزار نفر برگزار شد، در مجموع معادل ٧٠٠ میلیون تومان جایزه به برگزیدگان اهدا شد. قصد داریم در دورههای بعد همه اعتبار آزمون را در حوزه آموزش و پرورش و صرفا برای آزمون هزینه کنیم.
حشمتی همچنین گفت: در دوره وزارت سیدرضا صالحی امیری، چند اقدام مهم در مجموعه وزارت ارشاد انجام شده که از جمله اقدامات مهم در حوزه قرآن و عترت میتوان به بیمه ٢ هزار فعال قرآنی اشاره کرد. درنظر داریم که در سال ٩٦ نیز ٤هزار و ٥٠٠ نفر دیگر به این تعداد بیافزاییم که اعتبار آن نیز از محل بیمه تامین شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه در برنامه ششم توسعه بودجه اعتبارات قرآنی چندان چشمگیر نبود، با تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمایت هیأت دولت و کمیسیون فرهنگی مجلس، ١٠٠ درصد به این اعتبارات افزوده شد.
برگزاری آزمون سراسری با محوریت فهم قرآن حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی خسروی، در این آیین با اشاره به هدف برگزاری آزمون های سراسری قرآن و عترت عنوان کرد: هدف از اینگونه برنامهها، قرآنی شدن جامعه بوده که این امر جدا از حفظ، قرائت و نوشتن تفسیر قرآن است. قرآن باید در اعمال و اخلاق و رفتار ما تجلی کرده باشد. خداوند به کسانی این توفیق را عنایت میکند که اخلاق و ادب قرآنی داشته باشند که آن را در سیره و بیان بزرگان از جمله امام (ره) دیدهایم؛ صحبتهای ایشان ترجمه قرآن بود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی، آموزش و توسعه مشارکتهای امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ویژگیهای این دوره از آزمون سراسری قرآن نیز گفت: پانزدهمین آزمون سراسری قرآن با حضور یکهزار موسسه قرآنی و بیش از ٧٠هزار قرآنآموز بهصورت کتبی و شفاهی در ٣٢٠ شهرستان در یک روز برگزار شد. این دوره از مسابقات دارای دو ویژگی اصلی بود؛ نخست اینکه در این دوره هم به نظارت مستقیم به اداراتکل ارشاد محول شد. دوم اینکه محور این دوره از مسابقات توجه ویژه به فهم قرآن بود و در این زمینه گامهای اساسی نیز برداشته شده است. امسال در کنار آزمون سراسری برای نخستینبار آزمون ویژه کارکنان دولت نیز برگزار شد.
معلمان قرآنی باید دانشآموزان بااخلاق قرآنی تربیت کنند فیض، معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بهعنوان دیگر سخنران این آیین بیان کرد: در آموزش و پرورش باید آموزش عمومی قرآن در این راستا باشد که در جامعه تمام امور را با قرآن بسنجیم. حفظ قرآن باید به حاکمیت فرهنگ قرآن در جامعه کمک کند؛ حفظی که از درون تلاوت، تدبر و تأمل در آیات شکل گرفته است. معلمان قرآنی باید دانشآموزان بااخلاق قرآنی تربیت کنند و تربیت نیروی انسانی باید در این جهت باشد که بیشتر از امور ظاهری به عمق و فهم قرآن توجه شود.
برگزیدگان پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در این بخش از ١٢ موسسه و ٧ قرآنآموز بهشرح زیر تجلیل شد:
ـ موسسات برگزیده: صدیقه لُویمی، مدیر موسسه فرهنگی قرآن و عترت تبیان خوزستان محمدرضا عبدالهی، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت اصفهان حجتالاسلام حمیدرضا مطهریان، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت یزد حجتالاسلام محمدرضا حسنزاده، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت امیرالمومنین(ع) کاشان حجتالاسلام سیدعدنان صادقی، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت نسیم وحی خلخال زهرا عاصمی، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت مهدقرآن کاشان مژگان امیری، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت ولیعصر(عج) درود حسین قربانی، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت شهرستان اشتهارد زهرا خانی، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت طاهای دلفان نورآباد حوا شکاری، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت حکمت پویان خلیلآباد نسرین خیمه زرنگاری، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت امالقرای ملکشاهی فاطمه عباسی، مدیر موسسه فرهنگ قرآن و عترت مکتبالقرآن ثارالله کوار
ـ قرآنآموزان برگزیده: محبوبه مازوچیان، وحیده منصور فلاح، شیما اکبری، زینب معصومی، مریم واحدپور، سکینه حیدریپور و محبوبه سلمانی.
آزمون به سوی فهم قرآن ویژه کارکنان دولت در این بخش از ٣ دستگاه، ٣ ادارهکل و ١٢ کارمند بهشرح زیر تجلیل شد:
ـ دستگاهها: اسفندیار چهاربند، رئیس مرکز برنامهریزی منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش قاسم خسروی، رئیس مرکز نوسازی و تحول اداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عباس شهرکی، مسئول دفتر قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سیستان و بلوچستان
ـ ادارات کل: حبیبرضا ارزانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان سیدناصر اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل حمیدرضا حنان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان حمیده ماحوزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر
ـ کارکنان برگزیده: حسینعلی مهدیپور، وزارت امور اقتصاد و دارایی نیر نظیری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مهدی نهری، وزارت صنعت، معدن و تجارت هادی کشوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گلخاتون یزدانی، نهاد کتابخانههای عمومی کشور محسن جعفری، نهاد ریاستجمهوری اکرمسادات قوامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مریم حسینی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اکبر خوبکار، وزارت کشور مهناز قهرمانی، وزارت آموزش و پرورش کلثوم ستاری، وزارت آموزش و پرورش زهرا امینی، وزارت آموزش و پرورش