نظر آیت الله مصباح یزدی در خصوص برخی شبهات مربوط به تفاوتهای زن و مرد در اسلام
نباید از حقایق و احکام اسلام دست برداریم و حق نداریم در مسلمات شرع خدشه وارد کنیم.
بازدید : 4433
زمان تقریبی مطالعه : 4 دقیقه
تاریخ : 28 آبان 1390
آیت الله مصباح یزدی: حق نداریم در مسلمات شرع خدشه وارد کنیم / فرهنگ اسلامی رو به فراموشی است
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به شبهات متعدد وارده از سوی دشمنان اسلام به احکام شرع اظهار داشت: نباید از حقایق و احکام اسلام دست برداریم و حق نداریم در مسلمات شرع خدشه وارد کنیم.
منبع خبر: www.mehrnews.com
آیت الله مصباح یزدی در همایش ملی جنسیت از منظر دین و روانشناسی که در موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد گفت: کسانی که نسبت به اسلام موضع دارند از زمان های قبل تا امروز چند سوژه مهم در اختیار دارند که از آن سنگرها علیه اسلام استفاده می کنند که یکی از مهمترین آنها حقوق زنان است که از جمله این گروه ها می توان به مارکسیست ها که برابری حقوق زن و مرد را خواستار بودند اشاره کرد و این سوال همیشه مطرح بوده است که چرا اسلام بین زن و مرد تفاوت قائل شده است؟
شبهات مطرح شده درباره حقوق زنان چندین شکل مختلف دارد
عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: شبهات وارده در چندین سطح است که یکی از آنها این است که در قرآن، مخاطب مردان هستند که در پاسخ به این شبهه باید گفت در زمان اولیای الهی با توجه به مقتضیات آن زمان مردان در اجتماعات حضور می یافتند.
وی دیگر شبهه مطرح شده را خطابات جمع قرآن عنوان کرد که جمع مذکر است که این هم به ادبیات عربی بر می گردد که در جمع هایی که زن و مرد حاضر باشند از جمع مذکر استفاده می شود.
آیت الله مصباح مهمترین شبهه مطرح شده را تفاوت های احکام مربوط به زن و مرد چه احکام عبادی و چه احکام اجتماعی عنوان کرد و افزود: این شبهات در 2 قرن اخیر به ویژه در اروپا با نظریات فمنیستی و حقوق زنان مطرح شده است و موج آن کشورهای اسلامی از جمله کشور ما را در برگرفته است.
گروهی می گویند تاریخ مصرف برخی احکام اسلامی گذشته است
وی گفت: عکس العمل ها در برابر این شبه افکنی ها متفاوت بوده است و آنها را می توان به چند دسته تقسیم کرد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: گروهی بر این اعتقادند که تفاوت های مطرح شده درباره احکام حقوق زن و مرد به صدر اسلام برمی گردد و احکام اسلامی درست ولی تاریخ مصرف آنها گذشته است که گروه بارز آن مارکسیست های اسلامی بودند.
وی در ادامه اظهار داشت: گروه دیگر که معتدل تر بودند اعلام می کردند احکام مربوط به تفاوت زن و مرد احکام اولیه ای هستند که به آنها احکام ثانویه حاکم است و اضطرار و ضرورت و عسر و حرج باعث می شود احکام ثانویه حاکم شود اما گروه دیگر اصولگرایان هستند که می گویند اسلام همین است و اگر امروز هم بخواهیم به اسلام عمل کنیم همانند قبل است.
فرهنگ اسلامی رو به فراموشی است
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: ما در فرهنگ اسلامی و شیعی بسیاری از مسائلی از جمله آداب معاشرت فرزندان با پدر و مادر داریم که امروزه با تهدیداتی که از گسترش وسایل ارتباطی نظیر تلویزیون و تلفن همراه و اینترنت و به طور کل شیوع فرهنگ غربی شاهد آن هستیم، فرهنگ اسلامی رو به فراموشی است.
امروز در احکام اسلامی گروهی روش تقیه آمیز پیش گرفته اند
آیت الله مصباح اظهار داشت: برخی در مواجهه با این شبهات متعدد مطرح شده به احکام تفاوت مرد وزن روش تقیه را پیش گرفته اند حال این سوال مطرح است که باید ببینیم که خدا،پیامبر و امامان از ما چه می خواهند؟
باید بین خرافات، دروغ ها، رسومات محلی و مسلمات اسلام تفاوت قائل شویم
وی گفت: یک سری دروغ ها، خرافات و رسومات محلی که به اسلام چسبیده اند که در اسلام نبوده اند و به طور صریح باید با آنها مبارزه کنیم و بگوئیم اینها دروغ است، از طرفی دیگر مسلمات اسلام همچون آیه ارث را نمی توان نادیده گرفت و باید با جدیت این مسئله که تفاوت زن و مرد باید وجود داشته باشد و جامعه جز این به سعادت نمی رسد را پیش برد.
برخی از مبانی علوم انسانی مطرح شده در دانشگاه ها ضد اسلام است
عضو جامعه مدرسین حوزه در پایان سخنان خود با اشاره به مباحثی که به ویژه در علوم انسانی در دانشگاه ها مطرح است اظهار داشت: همانطور که مقام معظم رهبری در سفر به قم فرمودند برخی از مبانی علوم انسانی که در دانشگاه ها مطرح است نه تنها با اسلام در تعارض است بلکه ضد اسلام است که متاسفانه برخی از این تئوری ها در دانشگاه ها به وحی منزل تبدیل شده اند.