حجت الاسلام راشد یزدی: جامعه گرفتار غیبت و عیب جویی، سامان نمی یابد
بازدید : 3422
زمان تقریبی مطالعه : 3 دقیقه
تاریخ : 30 دی 1390
حجت الاسلام راشد یزدی: جامعه گرفتار غیبت و عیب جویی، سامان نمی یابد
استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد اظهار داشت: سوء ظن و عیب جویی دو گناه بزرگ همچون غیبت است که دامنگیر جامعه امروز ما شده است.
منبع خبر: www.rasanews.ir
حجت الاسلام محمد کاظم راشد یزدی، استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد، در مراسم عزاداری که مناسبت دهه آخر ماه صفر در رواق امام خمینی حرم مطهر رضوی برگزار شد، به آیه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنْ جَاءَکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا أَنْ تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَیٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ» اشاره کرد و گفت: خداوند متعال در این آیه از قرآن کریم می فرماید « ای اهل ایمان ! اگر بدکار بی تقوایی خبری برایتان آورد ، خبرش را بررسی و تحقیق کنید تا مباد از روی ناآگاهی ، گروهی را آسیب رسانید و بر کرده خود پشیمان شوید».
وی با تذکر این که خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید «وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا یَغْتَبْ بَعْضُکُمْ بَعْضًا» و با بیان این که کج بینی نسبت به نعمات الهی برای انسان درد و مرض است، تصریح کرد: سوء ظن، عیبجویی و تجسس در زندگی مردم، و بیان کردن و بازگو کردن کجی زنگی مردم حرام است؛ نباید زنانی، زنان دیگر را مسخره کنند شاید مسخره شده ها از مسخره کنندگان بهتر باشند؛ از این رو از یکدیگر عیب جویی نکنید.
این استاد حوزه علمیه مشهد افزود: گاهی اوقات خداوند به برخی از افراد عنایت خاص دارد و از آن ها دست گیری می کند و آن ها را به عیب شان واقف می کند و نمی گذارد عیب جو ها برای آن ها عیب جویی کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) به مسجد آمدند و با صدای بلند فرمودند «مردمی که با زبان ایمان آورده اید و دلتان نا آگاه است این مقدار به دنبال نقل کردن معایب مردم نباشد زیرا اگر کسی آبروی مؤمنی را بریزد خدا آبروی او را خواهد ریخت و اگر این گونه شد خدا آبروی او را در اندرون خانه از بین می برد».
حجت الاسلام راشد یزدی با بیان این که رسول خدا می فرمایند «الغیبة اشد من الزنا» و همچنین با اشاره به این که علمای اخلاق در گروه نقل های معایب مردم غیبت را تعریف کرده اند، ابراز داشت: رسول گرامی اسلام غیبت را از ناپاکدامنی بدتر می دانند؛ از این رو هیچ گاه عیب دیگران را بازگو و غیبت نکنید؛ اشتباه دیگری امروز در جامعه رواج دارد این است که انسان به سخن کسی که عیب جو است اعتنا کند، عیب جویی انسان را از زیبایی ها محروم می کند.
وی ادامه داد: عیب جویی در نقل برخی از عیب های درونی منزل افزون بر این که غیبت است، درشت کردن و جا انداختن آن عیب اشتباه است. کسانی که به تازگی ازدواج کرده اند به خصوص خانم ها نباید معایب همسرشان را برای خانواده شان بیان کنند، اگر این کار را انجام دهند برای همگان مشخص خواهد شدکه این زنان بر موازین شرع آگاهی ندارند و این کار اشکال دارد. بیان کردن اختلافات و مشکلات برای دیگران دارای آثار بسیار سویی است و برای زوجین مشکل زا خواهد شد.
این استاد اخلاق یادآور شد: زوجین باید از همسران خود نزد خانواده هایشان تعریف و تمجید کنند، تا زندگی شان خراب نشود. سوء ظن و عیب جویی دو گناه بسیار بزرگ است و همانند غیبت مسأله دامنگیر جامعه امروز ما شده است، از این رو مشاهده می کنیم که برکت را از زندگی های اجتماعی بیرون کرده و دل ها را از خدا دور کرده است.