حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی:معاونت قرآن و عترت را نقد کنید/ موسسات به یاری ما بیایند

نقد اقدامات و فعالیت‌های قرآنی به ما نشان می‌دهد که برخی فعالیت‌ها به کار نمی‌آیند و باید کمرنگ شوند و برخی اقدامات اساسی و کاراتر جایگزین آن‌ها گردند.
بازدید : 2713
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه
تاریخ : 10 اسفند 1392
حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی:معاونت قرآن و عترت را نقد کنید/ موسسات به یاری ما بیایند
 

معاونت قرآن و عترت را نقد کنید/ موسسات به یاری ما بیایند

نقد اقدامات و فعالیت‌های قرآنی به ما نشان می‌دهد که برخی فعالیت‌ها به کار نمی‌آیند و باید کمرنگ شوند و برخی اقدامات اساسی و کاراتر جایگزین آن‌ها گردند.

به گزارش روابط عمومی قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین محمد رضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با اتقان نیوز اولویت های معاونت قرآن و عترت را تشریح کرد و گفت: در حال حاضر اولین الویت کاری ما تلاش در جهت جاری و ساری شدن فرهنگ قرآنی در زندگی مردم است. امیدواریم با کمک و مساعدت دوستان، مؤسسات قرآنی، محققین، اتحادیه و همه خادمان قرآن طرحی را در حوزه قرآن اجرا خواهیم کرد که سطح قرآن را در جامعه اسلامی بالاتر می‌برد. سطح فعلی جایگاه قرآن در کشور برای هیچ‌کس رضایت بخش نیست و باید با فعالیت در حوزه قرآن و حدیث، فرهنگ قرآنی در جامعه حاکم شود.
وی افزود: سئوال اساسی ما از مؤسسات این است که چه تمهیدی می‌توانیم داشته باشیم تا فرهنگ قرآنی در زندگی مردم رسوخ کند. پاسخ به این پرسش دشوار است و به خاطر همین دشواری است که برخی فعالان از آن عبور کرده و به فعالیت می‌پردازند؛ لذا باید توجه داشت که فعالیت قرآنی همیشه منجر به فرهنگ نمی‌شود.
حجت الاسلام و المسلمین حشمتی گفت: از روز نخستی که منصوب شدم دغدغه‌ام این است که با چه راه و روشی فعالیت قرآنی به فرهنگ قرآنی می‌انجامد و این امر مستلزم برنامه ریزی دقیق و کارشناسی شده است که در همین راستا از تیم‌های قوی دعوت کردیم و ساعت‌ها به بحث پرداختیم تا این راه و روش را بیابیم، البته به پاسخ هایی هم رسیدیم.
وی افزود: با این اقدام ما به نوعی عملکرد معاونت را به نقد گذاشته‌ایم و در مجموع نقد اقدامات و فعالیت‌های قرآنی به ما نشان می‌دهد که برخی فعالیت‌ها به کار نمی‌آیند و باید کمرنگ شوند و برخی اقدامات اساسی و کاراتر جایگزین آن‌ها گردند. اولویت نخست ما پس از پرداخت بدهی‌های معوقه، تحقق همین مهم است.
حشمتی دومین الویت کاری خود را چنین بیان کرد: افزایش و نظم دهی خدمت رسانی به نخبگان و خادمین قرآن از اولویت های مهم دیگر ماست. در جایگاه حاکمیت باید خدمات را در بخش مؤسسات، نخبگان و خادمان قرآنی افزایش داده و منظم نماییم، این افراد بازوهای توانمند ما در نیل به اهدافمان هستند، لذا این بخش باید قدرتمند و ضابطه‌مند باشد.
معاون قرآن و عترت افزود: سومین الویت کاری ما سامان دهی فعالیت‌های آموزشی خواهد بود. طبیعی است که فعالیت‌های آموزشی به عنوان یک زیر ساخت در حوزه قرآنی و یک سرمایه گزاری مطرح است، آموزشی که برای مخاطبین منجر به دانش و تجربه مفید شود. ساز و کار تربیت نیروی انسانی موثر در این حوزه (مانند تربیت مربی حفظ قرآن و مدیران قرآنی) را باید تدوین نماییم، به صورتی که معاونت خود در اجرای آن‌ها درگیر نشود. معاونت اولویت‌ها و طرح و برنامه های خود را به سازمان‌ها و نهاد های دیگر در حوزه قرآن ابلاغ می‌کند و اجرای طرح‌ها را به آن‌ها می‌سپارد.

این مسئول قرآنی در خصوص تعهدات معاونت قبلی در زمینه مسائل مالی و آموزش قرآن اظهار کرد: برای شروع و راه اندازی فعالیت یک موسسه قرآنی دولت می‌تواند به آن‌ها مساعدت نماید، ولی مؤسسات باید پیگیر منابعی باشند تا هزینه‌هایشان را از آن تأمین کنند. کمک‌های دولتی بیشتر باید صرف رهن و اجاره و ساختمان مؤسسات بشود، هزینه های جاری و هزینه های فعالیت‌های آموزشی باید از طریق کمک‌های مردمی و نهادهای دیگر تأمین شود. همچنین مسئله آموزش در مؤسسات از اولویت‌های معاونت است و ما آموزش را به عنوان یک سرمایه گذاری می‌دانیم. خصوصاً تربیت مربی و آموزش نیروهایی که بتوانند تدریس کنند، اولویت ماست و در رابطه با کم و کیف آن بعد از ابلاغ اعتبارات می‌توانیم صحبت کنیم.
حشمتی ادامه داد: در رابطه با حمایت‌های غیر مادی مؤسسات دوست دارند که معاونت با یک وحدت رویه ای به آن‌ها سمت و جهت دهی کند. مثلاً اگر آن‌ها پس از اتمام یک دوره آموزشی مدرکی را به اعضای موسسه ارائه می‌دهند این مدرک از تایید و حمایت وزارت ارشاد برخوردار باشد.
وی در رابطه با منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن گفت: خدا را شکر مؤسسات این دستورالعمل را سر لوحه کارشان قرار دادند. معاونت نیز در این خصوص رویکردهایی دارد که در دو بخش قابل پیگیری است:1- بخش حاکمیت و دولت و 2- بخش فعالیت‌ها معاونت و مؤسسات :یعنی بحث صدور مجوزها، تعیین ضوابط و آیین نامه‌ها و سیاست‌های کلی با بر عهده حاکمیت و دولت و بخش فعالیت و چگونگی انجام آن‌ها با مؤسسات و نیز مشورت با معاونت.
وی افزود: این سیاست‌ها باید متمرکز انجام بشود و از مؤسسات، اساتید و پیشکسوتان در تدوین آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها کمک گرفته شود. ولی در اجرای طرح‌ها و فعالیت‌ها ما باید بدانیم که با تنوعی که مؤسسات در کشور دارند، آن‌ها را محدود نکنیم و مشروط بر رعایت طرح‌ها و آیین نامه های معاونت حمایتشان می‌کنیم. برای آن‌ها نباید شرط تعیین کنیم.
حشمتی گفت: یکپارچه سازی در امور آموزشی و فعالیت‌ها به نظر من ابتکار و سلیقه را از مؤسسات می‌گیرد و ما را از هدفمان دور می‌کند، در بخش صدور مجوزها، انتشار آمار و اطلاعات حوزه قرآنی و تدوین سیاست‌ها یکپارچه سازی پس از اظهار نظر افراد نخبه ابلاغ شود. اما در حوزه چگونگی فعالیت‌ها لازمه انتخاب یکی از فعالیت‌ها و اولویت دادن به آن‌ها به نظر من صحیح نیست و محدودیت ایجاد می‌کند. مثلاً در موسسه ای برای دوره های حفظ قرآن 10 روش وجود دارد و بعضاً روش هایی هستند که ما آن‌ها را نمی‌شناسیم. پس محدود کردن آن‌ها از نظر چگونگی فعالیت صحیح نیست. ما موسسه ای را لایق دریافت کمک و مساعدت مالی می‌دانیم که از جهت کمی و کیفی آمار و توان بیشتری در انجام فعالیت آموزشی دارد. بنابراین معیار ما برای کمک رسانی به مؤسسات این است که کدام موسسه از لحاظ کمی و کیفی آمار خوب ارائه نموده و از لحاظ کیفی نیز چه کسانی را تربیت کرده‌اند.
حجت الاسلام والمسلمین حشمتی در خصوص به روز رسانی و کاستی‌های سایت معاونت قرآن و عترت گفت:به این وب سایت ایراداتی وارد است که ما آن‌ها را می‌پذیریم. ما سایت موجود را نه قانع کننده می‌دانیم و نه آن را به عنوان ساختاری برای حوزه فضای مجازی کافی می‌دانیم.

وی افزود: پیش بینی هایی انجام شده که در این فضای مجازی مجال گفت و گو، نظر سنجی و تبادل نظر فراهم شود. باید حوزه خدمات، حوزه اطلاع رسانی و خبری، بخش نظر سنجی‌ها و ... تقویت شود.

انتهای پیام/

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه

مطالب و مقالات مرتبط

مراسم تقدیر و تودیع حجت الاسلام علیرضائی مدیر مسئول مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
همزمان با برگزاری طرح قرآنی ۱۴۴۶ تربیت ۵۰ هزار نفر حافظ جزء سی‌ام قرآن کریم توسط موسسات قرآنی
ثبت نام آزمون سراسری رشته های قرآنی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
رشته‌ها و منابع آزمون سراسری 4 مهر توسط معاونت قرآن و عترت اعلام شد
ساختار جديد معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد
نامه سرگشاده حجت الاسلام قرائتی درباره مهجوريت قرآن
حجت الاسلام اخلاقی فرد امام جمعه عشق آباد در پی عارضه قلبی در بیمارستان مشهد درگذشت
حجت‌الاسلام صدیقی در خطبه دوم نماز جمعه تهران:درصد غنی‌سازی ما به کسی ربطی ندارد/ دولت و مجلس اولویت‌های کشور را مورد توجه قرار دهند
حجت الاسلام راشد یزدی: جامعه گرفتار غیبت و عیب جویی، سامان نمی یابد
حجت الاسلام رفیعی: سکوت خواص در برابر منکرات همه را از بین می برد
آیت الله وحید خراسانی: در سوگ شهادت امام هادی(ع) فاطمیه دیگری خلق کنید
برگزاری پانزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت در مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
160 نفر داوطلب شرکت در آزمون سراسری قرآن و عترت سال 95 در مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد ثبت نام کردند
آزمون سراسری قرآن و عترت با شرکت 120 نفر داوطلب درمؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد خراسان جنوبی برگزار شد
حجة الاسلام و المسلمين حاج شيخ محسن اراكی به دبيركلی مجمع تقريب مذاهب اسلامی منصوب شد
کلاسهای آموزش قرآن ترم پاییز وزمستان 96 مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد شروع شد
جشنواره تجلیل از قرآن آموزن و مربیان مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد برگزار شد .
طرح آموزش قرآن شکوفه در مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
برگزاری محفل معنوی ختم سوره مبارکه یاسین همراه با مراسم تجلیل از قرآن آموزان برتر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد
تجلیل از مربیان و قرآن آموزان مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی