سهميه سالانه هر دستگاه در تربيت 10 ميليون حافظ قرآن مشخص شود

بازدید : 2808
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه
تاریخ : 14 بهمن 1390
سهميه سالانه هر دستگاه در تربيت 10 ميليون حافظ قرآن مشخص شود

سهميه سالانه هر دستگاه در تربيت 10 ميليون حافظ قرآن مشخص شود

گروه فعاليت‌های قرآنی: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفدهمين جلسه كميسيون توسعه فعاليت‌های تبليغی ترويجی قرآنی، بر مشخص‌شدن سهميه سالانه هر دستگاه در تربيت 10 ميليون حافظ قرآن كريم تأكيد كرد.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) به نقل از روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، هفدهمين جلسه كميسيون توسعه فعاليت‌های تبليغی ترويجی قرآنی، 11 بهمن ماه از ساعت 10 تا 12 با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئيس كميسيون توسعه فعاليت‌های تبليغی و ترويجی قرآنی در محل دفتر وی برگزار شد.

در ابتدای جلسه، حجت‌الاسلام و المسلمين حميد محمدی، قائم‌مقام وزير ارشاد در امور قرآنی و دبير كميسيون توسعه فعاليت‌های تبليغی و ترويجی قرآنی ضمن خوش‌آمد‌گويی به بيان دستور جلسه و اهم اخبار قرآنی پرداخت.

در ادامه، رئيس مركز فرهنگی هنری دفتر تبليغات اسلامی به ارائه گزارشی از دستاوردها و نتايج جلسات كارگروه قرآن و تبليغات دينی پرداخت. وی به تصويب تشكيل اين كارگروه در كميسيون توسعه فعاليت‌های تبليغی ترويجی قرآنی اشاره، و نمايندگان «مركز مديريت حوزه‌های علميه برادران و خواهران، سازمان تبليغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خيريه، جامعةالمصطفی(ص) العالميه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم» را از اعضای اين كارگروه برشمرد.

وی ضمن تشريح رئوس پيشنهادات و موارد مطروحه در جلسات كارگروه عنوان كرد: برگزاری دوره‌های ويژه آموزش قرآن برای مبلغان دينی و حوزوی، انتشار ويژه‌نامه قرآنی ويژه مبلغان، آسيب‌شناسی روش‌های تبليغی مبلغان قرآنی، تشكيل مركز تربيت مبلغ قرآن‌محور، شناسايی و تشويق مبلغان قرآنی از طريق برگزاری همايش تكريم مبلغان قرآنی، شناسايی و حمايت از مبلغان قرآن در فضای مجازی، شناسايی و تشويق مبلغان قرآنی كه در خانواده‌های روحانی رشد كرده‌اند، از جمله رئوس اين پيشنهادات بود.

حجت‌الاسلام كمساری در ادامه به بودجه نيم‌درصد قرآنی اشاره، و تخصيص اين بودجه را برای پيشبرد اهداف كارگروه، ضروری برشمرد.

در ادامه جلسه، سيدعلی سرابی، قائم‌مقام شورای عالی قرآن سازمان صدا و سيما به تأثير تلاوت سور مختلف قرآن در نمازهای جماعت و جمعه در فرهنگ‌سازی حفظ قرآن اشاره، و بر ضرورت پخش نمازهای روحانيان خوش‌صدا كه به صورت مجوّد به تلاوت سوره‌های مختلف قرآن علی‌الخصوص سوره‌های كوتاه جزء سی‌ام در نماز می‌پردازند تأكيد كرد.

مدير شبكه قرآن و معارف سيما نيز، ضمن تأكيد بر ضرورت معرفی روحانيانی كه در نماز جماعت سوره‌های مختلف قرآن كريم را به صورت مجود و زيبا قرائت می‌كنند، انتخاب موارد مطلوب از ميان موارد ضبط شده را بسيار مشكل دانست.

سپس قائم‌مقام وزير ارشاد در امور قرآنی و دبير كميسيون توسعه فعاليت‌های تبليغی و ترويجی قرآنی، آخرين وضعيت طرح ملی حفظ قرآن كريم را تشريح، و از تشكيل ستاد راهبری اين طرح زير نظر شورای توسعه فرهنگ قرآنی خبر داد.

وی اعضای اين ستاد را تمامی دستگاه‌های دخيل در امر حفظ قرآن كريم عنوان كرد و «شورای علمی» و «شورای تبليغی رسانه‌ای» را دو بخش اصلی اين ستاد برشمرد.

وی همچنين به تشكيل سه قرارگاه در ذيل ستاد برای راهبری اين طرح ملی اشاره، و مكان استقرار اين قرارگاه‌ها را «وزارت آموزش و پرورش» با تحت پوشش داشتن حدود 14 ميليون دانش‌آموزان و كادر فرهنگيان، «نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها» به علت استقرار دبيرخانه شورای هماهنگی فعاليت‌های قرآنی دانشگاه‌ها در آن و تحت پوشش داشتن حدود 5/4 ميليون دانشجو و استاد، و «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» كه وظيفه گسترش حفظ در مابقی اقشار جامعه را بر عهده دارد، عنوان كرد.

دبير شورای توسعه فرهنگ قرآنی بر حضور و مشاركت جدی سازمان‌هايی چون سازمان دارالقرآن و سازمان اوقاف در قرارگاه سوم تأكيد كرد و حداقل ميزان حفظ برای اطلاق حافظ در اين طرح را سه جزء از قرآن كريم بيان كرد و توضيح داد كه يك و نيم جزء از اين سه جزء در قالب حفظ سوره‌ها و يك و نيم جزء نيز به صورت موضوعی حفظ شود.

در ادامه، دبير مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، ضمن اشاره به واگذاری مسئوليت قرارگاه دوم طرح ملی حفظ قرآن كريم به شورای هماهنگی فعاليت‌های قرآنی دانشگاه‌ها، بر ضرورت تشكيل اداره‌كل امور قرآنی در معاونت فرهنگی نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تأكيد، و اعلام كرد: ساختار و نيروی انسانی فعلی به هيچ‌وجه پاسخگوی وظايف محول شده به اين نهاد نخواهد بود.

سيدمحمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئيس كميسيون توسعه فعاليت‌های تبليغی و ترويجی قرآنی، بر ضرورت تلاش گسترده تمامی دستگاه‌ها برای تحقق شعار 10 ميليون حافظ تأكيد، و از تمامی مسئولان دستگاه‌ها خواست كه ضمن مشخص كردن سهميه سالانه هر دستگاه، ارزيابی از روند پيشرفت كار در پايان هر سال را در برنامه قرار دهند.

وی همچنين استفاده از مكانيزم الزام در برخی موارد را ضروری خواند و طلاب حوزه‌های علميه و دانشجويان را از كسانی دانست كه الزاماً بايد بخش زيادی از قرآن را حفظ باشند.

در پی سخنان وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، سرابی به مسئوليت وزير در كميسيون فرهنگی دولت اشاره، و پيشنهاد كرد با توجه به اهميت و جايگاه حفظ قرآن كريم در مبانی فكری مقام معظم رهبری، با پيگيری شورای توسعه فرهنگ قرآنی و كميسيون فرهنگی دولت، اعتبار مستقلی برای اجرای طرح ملی حفظ قرآن كريم در قانون بودجه پيش‌بينی شود.

در ادامه، محمدرضا داودآبادی صاحب‌نظر مردمی عضو كميسيون با اشاره به اينكه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئول هماهنگی فعاليت‌های قرآنی در دولت است، حضور وزير در جلسات و پيگيری مستقيم ايشان نسبت به امور قرآنی را ضروری و راهگشا دانست. داودآبادی با انتقاد از خارج‌شدن موضوع سامان‌دهی صدور مجوز مؤسسات قرآنی مردمی از دستور شورای توسعه فرهنگ قرآنی، بر ضرورت توجه به اين موضوع و انسجام بخشيدن به امور نهادهای قرآنی مردمی تأكيد كرد.

وی همچنين طرح ملی حفظ قرآن كريم را اولين آزمون جدی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در حيطه اجرا عنوان كرد و بر ضرورت هماهنگی و هم‌افزايی دستگاه‌ها و نهادها در قرارگاه‌های سه‌گانه ستاد راهبری طرح تأكيد كرد.

در ادامه جلسه، حجت‌الاسلام و المسلمين محمد حاج‌‌ابوالقاسم، نماينده مركز مديريت حوزه‌های علميه برادران در كميسيون، با اشاره به برخی رواياتی كه حاكی از اختصاص سالانه 200 دينار طلا از بيت‌المال مسلمين به حافظان قرآن در زمان حكومت حضرت علی(ع) است، از اينكه در نظام اسلامی نمی‌توان از اساتيد درجه يك حفظ قرآن در حد يك ورزشكار تجليل به عمل آورد، انتقاد كرد.

وی همچنين بر ضرورت عزم ملی در ميان مديران نظام جهت اولويت دادن به حفظ قرآن كريم تأكيد كرد.

در پايان جلسه، حجت‌الاسلام و المسلمين حميد محمدی با اشاره به مشكلات ناشی از تعدد اتحاديه‌های قرآنی، بر ضرورت اتخاذ رويه يكسان در صدور مجوز و حمايت از مؤسسات مردمی قرآنی تأكيد، و اظهار اميدواری كرد كه با پيگيری‌های مستمر مركز توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی و تشكيل جلسه مشترك وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئيس سازمان تبليغات اسلامی و رؤسای هيئت مديره و مديران عامل اتحاديه تشكل‌های قرآنی و اتحاديه مؤسسات قرآنی كشور، ساز و كار مناسبی برای هماهنگی و تعامل مؤسسات مردمی پيش‌بينی شود.

يادآوری می‌شود كه نمايندگانی از سازمان تبليغات اسلامی، نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، ستاد كل نيروهای مسلح، مراكز مديريت حوزه‌های علميه برادران و خواهران، نهادهای قرآنی وابسته به مقام معظم رهبری، دفتر تبليغات اسلامی، سازمان صدا و سيما و دبيرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی حضور داشتند و نمايندگان وزارت آموزش و پرورش، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جامعةالمصطفی(ص) العالميه و سازمان اوقاف و امور خيريه در اين جلسه غايب بودند.

خبرگزاري  ايكنا

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه

مطالب و مقالات مرتبط

تربيت 6 ميليون حافظ قرآن تا سال 1405
رسالت وزارت ارشاد برای تربيت 7 ميليون حافظ قرآن در ستاد «ساير اقشار»
دستگاه‌ها و استان‌های برتر قرآنی کشور معرفی شدند/ اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور دستگاه برتر در زمینه حمایت از مناطق محروم و پرخطر
اگر قدمی برداریم که گره ای از کار کسی باز شود، غمش برطرف شود و به آرامش خاطر برسد و نشاط و آرامش روانی برای او ایجاد شود اثرش صد برابر بهتر از خنداندن اوست.
تاریخ آزمون و جوایز چهاردهمین آزمون سراسری قرآن و عترت مشخص شد
برندگان دوره «آشنایی با سیره حضرت فاطمه (س) مشخص شدند
جوایز برترینهای آزمونهای قرآنی اردیبهشت 94 مشخص شد
همزمان با برگزاری طرح قرآنی ۱۴۴۶ تربیت ۵۰ هزار نفر حافظ جزء سی‌ام قرآن کریم توسط موسسات قرآنی
بيستم مهرماه روز بزرگداشت حافظ گرامي باد
آزمون روخوانی قرآن کریم و صحیح خوانی نماز در مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد برگزار می شود
مسابقه بهار قرآن در محافل تلاوت قرآن شهر عشق آباد برگزار مي شود
به مناسبت دهه مبارک فجر محفل معنوی انس با قرآن کریم برگزار می شود
دوره آموزشی « آشنایی با سیره حضرت فاطمه (س) در مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق آباد برگزار می شود
زمان‌بندی سیزدهمین آزمون سراسری قرآن و عترت که قرار است در اردیبهشت‌ماه 1394 برگزار شود، اعلام شد.
نتایج آزمون سراسری حفظ قرآن ۳۰ مهر اعلام می‌شود
۳۰ آذر نتایج آزمون سراسری قرآن کریم اعلام می‌شود
گردهمايی «حافظان قرآن؛ حاميان ولايت» در قم برگزار می‌شود
مسابقه کتابخوانی « اسوه حسنه » برگزار می شود
مسابقه بزرگ کتابخوانی «غدیر شناسی » برگزار می شود
طرح «حفظ سوره مبارکه فجر» در ایام الله دهه فجر برگزار می‌شود

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی