شخصیت و فضایل حضرت احمد بن موسی(علیهما السلام)

بازدید : 4411
زمان تقریبی مطالعه : 2 دقیقه
تاریخ : 24 شهریور 1391
شخصیت و فضایل حضرت احمد بن موسی(علیهما السلام)

حضرت سيد امير احمد(علیه السلام) ملقب به شاهچراغ و سيدالسادات الاعاظم، فرزند بزرگوار امام موسي كاظم(علیه السلام) است. در فضیلت احمد بن موسی(علیهما السلام) سخن بسیار است. به طور کلی از آنچه نسب شناسان، علمای رجال، محدثان، محققان، مورخان،‌ مولفان و نویسندگان در خصوص احمد بن موسی(علیهما السلام)  و فضایل وی نوشته اند،‌ بر می آید که او کریم، شجاع، فاضل،‌ صالح، پرهیزگار، صاحب ثروت و منزلت، بزرگوار و با عزت بوده و نزد پدرش منزلتی خاص داشته است. شب ها تا صبح به عبادت مشغول بود، با قلم خود، ‌قرآن بسیار نوشت و شخصی موثق و راوی احادیث زیادی از نیای خود بود.

 

شیخ مفید علیه الرحمه در کتاب خود بنام ((ارشاد)) در شرح حال حضرتش می فرماید:

حضرت احمد بن موسی(علیهما السلام)  جلیل القدر،‌ کریم و پرهیزگار بود و حضرت موسی بن جعفر(علیهما السلام)  او را دوست و مقدم می داشت و مزرعه خود که معروف بود به «بسیره»، به او بخشید و گویند حضرت احمد بن موسی رضی الله عنه هزار بنده خرید و در راه خدا آزاد نمود. حسن بن محمد بن یحیی برای من حدیث کرد از جدش که گفت: شنیدم از اسماعیل فرزند حضرت موسی بن جعفر(علیهما السلام)  که می گفت: پدرم با فرزندان خود از شهر مدینه بسوی برخی از اموال خود بیرون رفت و با احمد بن موسی(علیهما السلام) بیست مرد از خدمتگزاران و خادمین پدرم همراه بودند و چنان مراسم احترام و ادب نسبت به آنجناب بجای می آوردند که هرگاه احمد بن موسی(علیهما السلام) می نشست آن بیست تن می نشستند و چون برمی خاست بپا می ایستادند. در چنین شرایطی پدرم احمد را قلباً چنان دوست می داشت و باطناً به وی مهر می ورزید که چون احمد از پدر غافل می گردید پدرم مخفیانه با گوشه چشم بر او نگاههای گرم و محبت آمیز می نمود و چشم از وی برنمی داشت و ما متفرق نمی شدیم تا اینکه احمد از جمع ما خارج نمی گشت.

 

محمد کشی در کتاب خود، احمد بن موسی(علیهما السلام) را یکی از فضلای عصر خود نام می برد و او را از محدثانی می شمارد که احادیث زیادی از پدر و اجداد بزرگوارش نقل کرده و می نویسد که: احمد بن موسی(علیهما السلام) به دست مبارک خویش، قرآن کریم را نوشته است.

 

سید محسن امین، در اعیان الشیعه به نقل از محمد بن هارون موسی نیشابوری(محدث نیشابوری) در کتاب لُبّ الانساب، ضمن شرح فضایل احمد بن موسی(علیهما السلام) می نویسد:

... و گفته می شود که احمد بن موسی(علیهما السلام) سه هزار بنده داشت و هزار بنده را آزاد کرد و هزار قرآن با دست مبارکش نوشت و او با عزت و بزرگوار و دارای منزلتی بزرگ بود. و احادیث بسیاری از پدر و اجدادش حکایت کرده است.

منبع - سايت آستان مقدس شاه چراغ

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه

مطالب و مقالات مرتبط

زندگي نامه حضرت احمد بن موسی(علیهما السلام)
بیانات مقام معظم رهبری مدظله درباره حضرت احمد بن موسی(علیهما السلام) - اردیبهشت 1387 شیراز
نگاهی به زندگانی و شخصیت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)
نگاهی به زندگی نامه حضرت عبدالعظیم حسنی(علیه السلام)
زندگى نامه حضرت معصومه (عليها السلام) از آغاز تا شهادت‏
زندگینامه حضرت علی اکبر علیه السلام
درس صبر و استقامت در مکتب زینب علیها السلام
زیارت حضرت فاطمه معصومه (س)
زندگی نامه حضرت فاطمه معصومه (علیهاالسلام)
عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری(س)، الگوی بی نظیر صبر و شجاعت و مقاومت
ویزه نام حضرت مسلم بن عقیل
دیدگاه اهل بیت(ع) درباره حضرت زینب (س)
حضرت ام البنین سلام الله علیها
جایگاه والای حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
نگاهی به زندگی نامه حضرت زینب سلام الله علیها
حضرت معصومه سلام الله علیها
کرامات حضرت عبدالعظیم (ع)
گلچینی از اشعار در باره حضرت عبدالعظیم حسنی
شعر در وصف حضرت زینب (س)
شعر ولادت حضرت زینب (س)

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی