* بیشتر انرژی بدن باید با خوردن سحری تأمین شود پس افطار را سبک بخورید تا شکم سنگین نشود.
* بعد از خوردن سحری حتی الامکان نخوابید، چون وضعیت درازکش سبب برگشت مواد به مری و ترش کردن می شود.
* شروع افطار با مایعات گرمی مانند آب، چای، شیر، سوپ، سبزیجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.
* خرما میوه بسیار مغذی و کاملی می باشد که می تواند به همراه چای یا آب جوش در افطار میل شود. خرما منبع مناسبی از مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، منیزیم، روی، کلسیم و فسفر و ویتامین های A، B1، B2، بیوتین، اسیدفولیک، و ویتامینِ C می باشد.
* غذای افطار باید سبک بوده و سریع هضم شود.
* هر روز بعد از افطار (یک تا دو ساعت بعد) سعی کنید 3 – 2 عدد میوه متوسط مصرف کنید. البته از آبمیوه نیز می توان استفاده کرد، به شرطی که آبمیوه، طبیعی باشد.
* سعی کنید به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده کنید.
* از پنج گروه اصلی غذایی مصرف کنید.
* از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامأنوس یا غذاهایی که ناراحتی به وجود می آورند خودداری کنید.
* به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان، از کشمش و خرما استفاده کنید.