فضیلت تلاوت سوره قدر در کلام امام جواد (ع)

بازدید : 8539
زمان تقریبی مطالعه : 6 دقیقه
تاریخ : 09 اردیبهشت 1394
فضیلت تلاوت سوره قدر در کلام امام جواد (ع)

آثار خواندن سوره هاي مبارکه ي «نوح» و «قدر».
[31] 1 - کليني روايت کرده است:
از ابو عمرو حذاء که گفت: حال و روز بدي پيدا کردم، لذا نامه اي به امام جواد عليه السلام نوشتم (و از حضرت چاره خواستم) حضرت در جوابم نوشتند: مداومت کن بر خواندن سوره ي نوح سپس اين سوره ي مبارکه را يکسال خواندم و نتيجه اي نگرفتم. دوباره به حضرت نامه نوشتم و حال بدم را گوشزد نمودم و اينکه به دستور شما، يکسال تمام سوره ي مبارکه ي نوح را خواندم و گشايشي نديدم. ابو عمرو گفت: در جوابم نوشتند: البته يکسال خود را کامل کردي، بنابراين به جاي سوره ي نوح، سوره ي مبارکه ي «قدر» را بخوان او گفت: به خواندن سوره ي قدر، پرداختم و چيزي نگذشت که ابن ابي داود، قاصدي نزدم فرستاد و قرضم را ادا کرد و براي من و خانواده ام، مقرري تعيين نمود و مرا رهسپار بصره ساخت و در محله ي «باب کلا» نمايندگي داد و پانصد درهم به من بخشيد و من از بصره، توسط علي بن مهزيار نامه اي با اين مضمون خدمت امام هادي عليه السلام فرستادم که: من از پدر بزرگوارتان چنين و چنان پرسيدم و از چنان و چنين شکايت نمودم و همانا من به خواسته ي خود رسيده ام، اکنون اي آقا و مولاي من! دوست دارم مرا در مورد خواندن سوره ي قدر و اينکه در نمازهاي واجب و مستحب خود به خواندن آن اکتفا کنم، يا سوره هاي ديگر را نيز بخوانم، يا دستور خاصي وجود دارد که بايد بدان عمل نمايم، راهنمايي ام فرمائيد، حضرت «توقيعي» صادر فرمود، در آن توقيع شريف خواندم که: سوره هاي کوتاه و بلند قرآن را رها مساز و خواندن يکصد مرتبه سوره قدر در هر شبانه روز، تو  را کافي است. [کافی ج5ص 316] .
[32] 2 - کليني آورده است:
از اسماعيل بن سهل روايت شده که گفت: نامه اي به امام جواد عليه السلام نوشتم که گرفتار قرض سنگين و کمر شکني شده ام، حضرت در جوابم نوشتند، زياد «استغفار» کن و زبان خود را به خواندن سوره ي قدر، مرطوب ساز (آنرا فراوان بخوان).[آثار خواندن سوره هاي مبارکه ي «نوح» و «قدر».
[31] 1 - کليني روايت کرده است:
از ابو عمرو حذاء که گفت: حال و روز بدي پيدا کردم، لذا نامه اي به امام جواد عليه السلام نوشتم (و از حضرت چاره خواستم) حضرت در جوابم نوشتند: مداومت کن بر خواندن سوره ي نوح سپس اين سوره ي مبارکه را يکسال خواندم و نتيجه اي نگرفتم. دوباره به حضرت نامه نوشتم و حال بدم را گوشزد نمودم و اينکه به دستور شما، يکسال تمام سوره ي مبارکه ي نوح را خواندم و گشايشي نديدم. ابو عمرو گفت: در جوابم نوشتند: البته يکسال خود را کامل کردي، بنابراين به جاي سوره ي نوح، سوره ي مبارکه ي «قدر» را بخوان او گفت: به خواندن سوره ي قدر، پرداختم و چيزي نگذشت که ابن ابي داود، قاصدي نزدم فرستاد و قرضم را ادا کرد و براي من و خانواده ام، مقرري تعيين نمود و مرا رهسپار بصره ساخت و در محله ي «باب کلا» نمايندگي داد و پانصد درهم به من بخشيد و من از بصره، توسط علي بن مهزيار نامه اي با اين مضمون خدمت امام هادي عليه السلام فرستادم که: من از پدر بزرگوارتان چنين و چنان پرسيدم و از چنان و چنين شکايت نمودم و همانا من به خواسته ي خود رسيده ام، اکنون اي آقا و مولاي من! دوست دارم مرا در مورد خواندن سوره ي قدر و اينکه در نمازهاي واجب و مستحب خود به خواندن آن اکتفا کنم، يا سوره هاي ديگر را نيز بخوانم، يا دستور خاصي وجود دارد که بايد بدان عمل نمايم، راهنمايي ام فرمائيد، حضرت «توقيعي» صادر فرمود، در آن توقيع شريف خواندم که: سوره هاي کوتاه و بلند قرآن را رها مساز و خواندن يکصد مرتبه سوره قدر در هر شبانه روز، تو 
 
[ صفحه 31]
 
را کافي است. [1] .
[32] 2 - کليني آورده است:
از اسماعيل بن سهل روايت شده که گفت: نامه اي به امام جواد عليه السلام نوشتم که گرفتار قرض سنگين و کمر شکني شده ام، حضرت در جوابم نوشتند، زياد «استغفار» کن و زبان خود را به خواندن سوره ي قدر، مرطوب ساز (آنرا فراوان بخوان).[کافی ج5 ص316] .
[33] 3 - سيد بن طاووس گفته است:
حسن به عباس مي گويد: امام جواد عليه السلام فرمود: هر کس بعد از عصر، ده مرتبه سوره ي مبارکه ي قدر را بخواند همانند پاداش اعمال همه ي خلايق به او عطا مي شود. [فلاح السائل ص199] .
[34] 4 - و نيز گفته است:
حسن بن عباس بن حريش رازي، از امام جواد عليه السلام روايت کرده که فرمود: هر کس سوره ي مبارکه ي قدر را، قبل از عشاء آخر، هفت مرتبه بخواند تا صبح بيمه ي خداست.[فلاح السائل ص257] .
[35] 5 - مجلسي آورده است:
کفعمي در يکي از کتاب دعاهاي خود، نوشته است: شيخ عزالدين حسن بن ناصر بن ابراهيم حداد عاملي در کتاب «طريق النجاة» خود از امام جواد عليه السلام، نقل کرده است که: هر کس سوره ي قدر را در هر شبانه روز، هفتاد و شش مرتبه بخواند، خداي متعال برايش هزار فرشته مي آفريند تا ثواب آن را به مدت سي و شش هزار سال بنويسند و خداي متعال طلب آمرزش آنان را هم به مدت دو هزار سال و تعداد هزار مرتبه (در هر روز) بر آن مي افزايد.
تقسيم هفتاد و شش مرتبه سوره قدر به قرار زير است:
1 - بعد از طلوع فجر و قبل از نماز صبح، هفت مرتبه تا فرشتگان به مدت شش روز بر وي، درود فرستند.
2 - ده مرتبه بعد از نماز صبح، به اين منظور که تا شب در پناه خداي متعال قرار گيرد.
3 - ده مرتبه بعد از زوال خورشيد و پيش از نافله ي ظهر تا خداي متعال بر وي بنگرد و درهاي آسمان را به رويش بگشايد.

4 - بيست و يک مرتبه، بعد از نافله هاي ظهر تا اينکه خداي متعال از آن، خانه اي هشتاد در هشتاد ذراع [5]  با ارتفاع شصت ذراع بيافريند و فرشتگان در آن، ساکن شوند و تا روز قيامت براي وي، طلب آمرزش نمايند و خداي متعال به مدت دو هزار سال، روزانه به تعداد هزار مرتبه بر استغفار آنان بيفزايد.
5 - ده مرتبه بعد از نماز عصر تا معادل اعمال خلايق در آن روز، نصيبش گردد.
6 - هفت مرتبه بعد از نماز عشاء، به اين جهت که تا صبح در پناه خداي متعال باشد.
7 - يازده مرتبه، وقتي به رختخواب خود رفت تا خداي متعال فرشته اي از آن بيافريند که بال و پرش، بزرگتر از هفت آسمان و هفت زمين است و بر هر سلول او، مويي است که به نيروي جن و انس سخن مي گويد و همگي تا روز قيامت، براي خواننده آن، طلب آمرزش مي کنند. [بحار ج16 ص62] .
[36] 6 - مجلسي روايت کرده است:
صاحب کتاب «بلدالامين» از کتاب «طريق النجاة» نوشته ابن حداد عاملي، با سند آن از امام جواد عليه السلام نقل کرده است که فرمود: هر کس سوره ي مبارکه ي قدر را در نماز خود بخواند،
نماز او معادل چند برابر پذيرفته مي شود و تا عليين، بالاي رود، هر کس آنرا بخواند و بعد از آن دعا کند، دعاي او تا «لوح محفوظ» بالا مي رود و مستجاب مي گردد.[بحار 58-66] .

دیدگاه های کاربران

ناشناس
جمعه 21 بهمن 1401 - 22:34
عالی بود تشکر

ارسال دیدگاه

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی