هنوز نتوانسته‌ایم حضرت فاطمه(س) را به جامعه معرفی کنیم

امام زمان عجل الله تعالی فرجه مى فرمايد: «وَ فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ(صلى الله عليه و آله) لِي أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»(فاطمه دختر رسول خدا(صلى الله عليه و آله) براى من اسوه و الگويى نيكوست».
بازدید : 1302
زمان تقریبی مطالعه : 4 دقیقه
تاریخ : 27 آذر 1400
هنوز نتوانسته‌ایم حضرت فاطمه(س) را به جامعه معرفی کنیم

هنوز نتوانسته‌ایم حضرت فاطمه(س) را به جامعه معرفی کنیم

حجت‌الاسلام جعفری فراهانی

نامگذاری روزولادت حضرت فاطمه (س) به نام روز زن و روز مادر

      همیشه انسان‌ها در طول زندگی خود به دنبال الگو و اسوه‌ای هستند که از سبک و سلوک زندگی آنها تبعیت و تمام رفتارها و سبک زندگی خود را با آن الگوها تطبیق دهند. بر همین اساس نیاز است که در هر جامعه‌ای الگوها و شخصیت‌های نمونه‌ای باشند که هم مردم در ابعاد مختلف زندگی خود و اجتماع و هم در چگونگی برخورد و رفتار با حکومت و نظام از الگوهای رفتاری آنها درس بگیرند. لذا نامگذاری ولادت این بانوی بزرگوار پیام‌آور این است که اگر بانوان گرامی می‌خواهند به سعادت اخروی و دنیوی دست یابند باید از شخصیت بزرگی همچون حضرت فاطمه(س) پیروی و الگوبرداری کنند.

زندگی پاکیزه و سالم حضرت فاطمه(س) می‌تواند الگوی مهمی برای بانوان سرزمین‌مان در تربیت صحیح فرزندان و تشکیل یک خانواده پاکیزه، سالم و سایر رفتارها و کردارهای افراد جامعه باشد. به طور نمونه باید بانوان ما از تهمت زدن، غیبت کردن، گناه کردن، تفرج و دروغ گفتن و بدحجابی و بی‌عفتی دوری کنند. با توجه به اینکه رفتار والدین تاثیر زیادی در شکل‌گیری شخصیت فرزندان خود دارد لذا پدر و مادرهای جامعه ما می‌توانند با الگوگیری از رفتارها و گفتارهای پیامبر اکرم(ص) و حضرت خدیجه کبری(س) که دختری مانند حضرت فاطمه(س) را تربیت و تحویل جامعه دادند و خود حضرت نیز فرزندانی همانند امام حسن(ع)، امام حسین(ع)، حضرت زینب(س) و ام کلثوم را به عنوان انسان‌های نمونه بزرگ کردند در تربیت فرزندان خود الگوبرداری کنند.

متاسفانه با وجود اینکه بیش از چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد ما هنوز نتوانسته‌ایم الگوهای دینی مانند حضرت فاطمه(س) را به جامعه معرفی کنیم. شاید دلیل آن مشکلات فراوان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی تحریم‌های غرب باشد که سبب شده خانواده‌ها و جامعه نتوانستند به طور کامل از الگوهای دینی و نمونه استفاده و پیروی کنند. هر چند نمی‌توان فقط تحریم‌ها را عاملی در عدم پیروی از این الگوها دانست. ولی به ویژه خانواده‌ها به دلیل مشکلات اقتصادی و دو شغله بودن بعضی از پدرها و شاغل بودن مادرها به دلیل کمک به معیشت خانواده هم در کوتاهی و کم کاری خانواده ها در تربیت صحیح و دینی فرزندان تاثیر گذار بودند. همچنین گسترش فضای مجازی و آسیب‌های اجتماعی حاصل از آن نیز بی تاثیر نبوده است.

 

حضرت زهرا(س) راز نزول سوره کوثر

یکی دیگر از عوامل مهم در عدم معرفی و شناسایی الگوهای دینی در جامعه کوتاهی مراکز فرهنگی است. فیلم‌سازان می‌توانند فیلم‌هایی از شخصیت‌های دینی مانند حضرت فاطمه(س) و سایر ائمه معصومین(ع) بسازند که سرشار از الگوهای خوب رفتاری، خانوادگی و اجتماعی است. همچنین گنجاندن شخصیت و زندگی حضرت فاطمه(س) به عنوان یک الگو در متون درسی و دانشگاهی نیز در معرفی الگوهای دینی بسیار اثرگذار است. با توجه به اینکه این بانوی بزرگوار در تمام زمینه‌های رفتاری مانند عبادت، نجابت، حجاب، پاکی، امانت داری و همسرداری نمونه بودند لذا نه تنها برای بانوان ما بلکه برای مردهای جامعه ما نیز بهترین الگو محسوب می‌شوند. متاسفانه ما نتوانسته‌ایم شخصیت این بانوی بزرگوار را به جامعه خود و جوامع دیگر شناسایی و معرفی کنیم.

کوثر یکی از سوره‌های قرآن کریم است که مقام و منزلت حضرت فاطمه(س) را نشان می‌دهد. پیامبر اکرم(ص) از حضرت خدیجه کبری(س) دارای فرزند نشد و با توجه به اینکه در فرهنگ عرب، خانواده‌های بدون فرزند پسر را ابتر یا نسل قطع شده می‌نامیدند لذا دشمنان پیامبر اکرم(ص) هم نسبت ابتر به ایشان می‌دانند و می‌گفتند فردی که ادعای پیامبری می‌کند فرزند ندارد و بعد از فوت او نامی از دین و آیین وی، اسلام در بین مردم به جا نخواهد ماند. اما خداوند با نزول سوره کوثر فرمود: «ای پیامبر، ما به تو خیر و برکت فراوان (فاطمه) عطا کردیم. اکنون در برابر این نعمت بزرگ، برای پروردگارت نماز بخوان و قربانی کن. مسلما دشمن تو که می‌‏گوید صاحب فرزندی نخواهی شد خود او ابتر است».

*****

 

امام زمان عجل الله تعالی فرجه مى فرمايد: «وَ فِي ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ(صلى الله عليه و آله) لِي أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»(فاطمه دختر رسول خدا(صلى الله عليه و آله) براى من اسوه و الگويى نيكوست».

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه

مطالب و مقالات مرتبط

معرفی خطبه حضرت فاطمه سلام الله علیها
معرفی حضرت علی علیه السلام در یک نگاه
بر اساس شأن و جایگاه اهل بیت(ع) عزاداری کنیم
معرفی آثار و منشورات علمی گنگره سبط النبی علیه السلام
ابعاد گوناگون شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) الگوی عملی و رفتاری برای همه انسان‌ها
خطبه فدکیه حضرت فاطمه (س) با ترجمه آیت الله العظمی مکارم شیرازی
پرسش و پاسخ مذهبی پیرامون شخصیت والای حضرت فاطمه سلام الله علیها
میلاد سراسر نور بانوی دوعالم حضرت فاطمه (س) مبارک باد
زندگی حضرت فاطمه (س) دردوران بعد از رحلت پیامبر (ص)
تاریخ زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها)
فاطمه زهرا عليهاالسلام
امامت و ولایت حضرت علی علیه السلام
110 [صد و ده] سرمشق از سخنان حضرت علی علیه السلام
جنبه‌های اخلاقی و سیره‌ی عملی حضرت رضا علیه السلام
امامت و ولایت حضرت علی علیه السلام
یکصد و ده سرمشق از سخنان حضرت على علیه السلام
105حدیث از حضرت امام جواد علیه السلام
127 حديث از حضرت امام هادي عليه السلام
173 حديث از حضرت امام حسين عليه السلام
ویزه نام حضرت مسلم بن عقیل

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی