كارشناسان عرق گشنيز را در رفع عفونت مجاري ادرار، ناراحتيهاي گوارشي و نفخ شكم موثر ميدانند. سوپ رقيق از آب مرغ و گشنيز تازه و مصرف چند مرتبه در روز در برطرف شدن تب و سرماخوردگي موثر است. همچنين تناول 2 تا 5 گرم از تخم گشنيز با كمي عسل افزايش شير مادران شيرده را درپي دارد. مصرف به اندازه گشنيز هيچ ضرري ندارد، ولي مصرف بيش از حد آن باعث حالت سستي توام با خستگي شديد شده و گاهي خواب عميق، گنگي و بيحسي را به دنبال خواهد داشت. خوردن گشنيز با غذا از ترش كردن جلوگيري ميكند و از مسموميتهاي غذايي پيشگيري مينمايد. كارشناسان گياهان دارويي شستن دهان و دندان با استفاده از دَم كرده گشنيز و يك قاشق چايخوري تخم گشنيز در يك ليوان آب جوش به مدت 5 دقيقه را در ضدعفوني كردن دهان و دندان موثر ميدانند. نكته: جويدن تخم گشنيز براي تسكين درد دندان موثر است.