با خواص 7 دمنوش گياهي آشنا شويد

بازدید : 3443
زمان تقریبی مطالعه : 2 دقیقه
تاریخ : 26 دی 1391
با خواص 7 دمنوش گياهي آشنا شويد
سرويس خبر: گوناگون
خوراكي‌ها
با خواص 7 دمنوش گياهي آشنا شويد



دمنوش‌ها و جوشانده‌هاي گياهي ميان برخي افراد، طرفداراني حتي بيش از چاي سياه و سبز دارد.
در اين مطلب با خواص و طرز تهيه چند دم‌كرده و جوشانده آشنا مي‌شويد اما يادتان باشد اگر بيماري خاصي داريد قبل از مصرف با پزشك خود مشورت كنيد و اگر بيمار نيستيد از زياده‌روي و مصرف پياپي آن‌ها حتماً خودداري كنيد.
دم‌كرده گل گاوزبان و سنبل‌الطيب
آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد اسپاسم و گرفتگي عضلات، از بين برنده سنگ كليه، افزاينده ادرار، كاهنده فشارخون.
دو قاشق غذاخوري گل گاوزبان را با يك قاشق سنبل‌الطيب در قوري چيني ريخته، دو ليوان آب جوش به آن بيفزاييد، كمي نبات خرد شده اضافه كرده، بگذاريد نيم ساعت دم بكشد تا رنگ آلبالويي بگيرد.
جوشانده به‌ليمو و زيرفون
تب‌بر، ضد ميگرن و سردرد، ضد آسم و سرماخوردگي، رافع اسهال و تشنج، كاهنده فشارخون، خواب‌آور.
يك قاشق چاي‌خوري به‌ليمو را با يك قاشق غذاخوري زيرفون و اندكي نبات مخلوط كرده، با دو ليوان آب سرد در قوري فلزي بريزيد. پس از يك ساعت جوشيدن آب، قوري را روي بخار سماور بگذاريد تا محتويات آن دم بكشد.
دم‌كرده زعفران
مفرح، نشاط‌آور، ادرارآور
مقداري خيلي كم از آن را در چهار تا پنج ليوان آب جوش درون قوري چيني بريزيد و تا زماني كه رنگي كاملاً زرد شود و دم بكشد، صبر كنيد.
به ياد داشته باشيد مصرف زياد زعفران خطرناك است.
جوشانده بادرنجبويه
آرام‌بخش، خواب‌آور، ضد تشنج و اسپاسم، رافع بوي بد دهان و خون‌ساز.
يك قاشق چاي‌خوري بادرنجبويه را با دو ليوان آب سرد در قوري فلزي ريخته، هنگامي كه آب جوش آمد، آن را روي بخار سماور گذاشته، دقايقي صبر كنيد تا دم بكشد.
دم‌كرده زنجبيل
خون‌ساز، افزاينده فشار خون، ضد ضعف عصبي، مفيد براي مفاصل، ضد سرفه و تهوع.
دو ليوان آب جوش را روي يك قاشق چاي‌خوري زنجبيل كوبيده شده بريزيد و ده تا 15 دقيقه آن را روي بخار سماور بگذاريد. براي بهتر كردن طعم چاي زنجبيل مي‌توانيد مقداري عسل نيز به آن بيفزاييد، اما يادتان باشد مصرف زياد اين چاي عوض فايده، ضرر خواهد رساند.
جوشانده دارچين
تب‌بر سريع، مقوي سينه و حنجره، افزاينده فشارخون، رافع دلهره، ضد سرماخوردگي و بوي دهان.
دو ليوان آب را روي چند تكه چوب آسياب نشده دارچين درون قوري فلزي بريزيد. پس از جوشاندن محتويات، آن را دو تا سه ساعت روي سماور بگذاريد تا با بخار دم بكشد. زنان باردار از خوردن دارچين و به خصوص جوشانده آن منع شده‌اند.
دم‌كرده نعناع
افزاينده هورمون‌هاي زنانه، كاهنده هورمون‌هاي مردانه، ضد پرمويي، نشاط‌آور.
مقداري برگ نعناع تازه را در قوري چيني ريخته، آب جوش به آن بيفزاييد و بگذاريد روي بخار سماور دم بكشد. مي‌توان از مخلوط پنج گرم نعناع خشك و نيم ليتر آب نيز استفاده كرد. زياده‌روي و مصرف پشت سر هم آن مضر است.

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه