خواص کیوی

بازدید : 4551
زمان تقریبی مطالعه : 4 دقیقه
تاریخ : 13 دی 1390
خواص کیوی
روزنامه جمهوري اسلامي
13/10/1390
سرويس خبر: گوناگون
خوراكي‌ها



با خوردن كيوي به جنگ سرما خوردگي برويد
شما درباره خواص كيوي چه شنيده‌ايد؟ به نظرتان اين ميوه، منبع كدام يك از ويتامين‌ها و املاح است؟
ظاهر متفاوت كيوي همراه با طعم خاصش آن را براي همه جالب توجه كرده است. اصليت اين ميوه به كشور چين برمي‌گردد و مردم آن ديار به اين ميوه "يانگ تاوو" مي‌گفته‌اند تا آنكه در اوايل قرن بيستم تخم اين ميوه توسط مسافران نيوزلندي خريداري شد. آنها اين ميوه را گوس‌بري ناميدند، اما در سال 1961 كيوي به عنوان يك دسر گران‌قيمت وارد منوي رستوران‌هاي آمريكايي شد و مردم اين كشور نام آن را به كيوي تغيير داده و با اين نام، كم كم به تمام دنيا معرفي شد.
سرشار از ويتامين C
با سرد شدن هوا بسياري از ميوه‌ها و سبزي‌هايي كه منبع غني ويتامين C هستند در دسترس ما قرار مي‌گيرند، از انواع مركبات گرفته تا كلم‌هاي مختلف و حتي كيوي. انگار خداوند مي‌خواهد با نعمات بي‌پايانش ما را از سرماخوردگي و بيماري عفوني محافظت كند.
كيوي يكي از منابع غني ويتامين C است و مي‌دانيد كه خوردن مواد غذايي غني از اين ويتامين، ابتلا به سرماخوردگي را كاهش مي‌دهد. مطالعات نشان داده‌اند كه هر يك عدد كيوي متوسط، 57 ميلي‌گرم ويتامين C است. به اين دليل متخصصان تغذيه، اين ميوه را منبع عالي اين ويتامين معرفي مي‌كنند.
همچنين ويتامين C يكي از آنتي اكسيدان‌هاي قوي است. بررسي‌ها نشان داده‌اند افرادي كه در برنامه غذايي روزانه خود از انواع آنتي اكسيدان‌ها استفاده مي‌كنند، كمتر به بيماري‌هاي قلبي عروقي، سكته قلبي و انواع سرطان‌ها دچار مي‌شوند و سيستم ايمني بدن‌شان هنگام مقابله با استرس‌، قوي‌تر عمل خواهد كرد.
يادتان باشد كه هر چه كيوي‌ رسيده‌تر باشد، آنتي اكسيدان بيشتري خواهد داشت و مغذي‌تر خواهد بود.
محافظ قلب و روده
علاوه بر ويتامين C، كيوي منبع مناسب فيبر غذايي نيز است، طوري كه در هر يك عدد آن، 2/5 گرم فيبر وجود دارد. بررسي‌ها نشان داده‌اند، رژيم‌هايي كه فيبر غذايي بالايي دارند، نمي‌گذارند سطح كلسترول خون به حد غيرمجاز و بيمارگونه برسد و به اين ترتيب خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي‌عروقي و حملات قلبي كم مي‌شود.
فيبرها سطح قند خون را نيز در حد طبيعي تنظيم مي‌كنند. به اين دليل خوردن اين ميوه براي ديابتي‌ها، كساني كه سابقه بيماري قلبي دارند و يا چربي خونشان بالاست، توصيه مي‌شود.
همچنين، به دليل متصل شدن فيبرها به تركيبات سمي در روده بزرگ و دفع سريع‌تر آنها، احتمال بروز سرطان روده به حداقل مي‌رسد.
مفيد براي آسم
همان‌طور كه گفتيم اين ميوه سرشار از ويتامين C است. ديده شده، دريافت اين ماده مغذي در كاهش علايم بيماري آسم بسيار موثر است.
در مطالعه‌اي روي 18737 كودك ساكن مركز و جنوب ايتاليا مشاهده شد، كودكاني كه در هفته 5 تا 7 عدد كيوي مي‌خوردند، داراي مشكلات تنفسي كمتري نسبت به كودكاني بودند كه فقط يك عدد از اين ميوه را مي‌خوردند. آنها كمتر به سرفه خصوصا سرفه‌هاي شبانه و مزمن دچار مي‌شدند.
در خانه و آشپزخانه
اين ميوه را مي‌توانيد در دماي اتاق البته به دور از نور آفتاب و گرما قرار دهيد.
كيوي را در كنار سيب، گلابي و يا موز قرار ندهيد، زيرا از اين ميوه‌ها گازي متصاعد مي‌شود كه موجب رسيدن بيش از اندازه كيوي‌ خواهد شد، اما در صورتي كه كيوي نارس بود، مي‌توانيد آن را در كاغذ به همراه ميوه‌هاي ياد شده قرار داده تا فرايند رسيدن آن انجام شود.
مبتلايان به سنگ كليه و صفرا، كيوي نخورند
علي رغم تمام فوايد كيوي، بايد بگويم كه اين ميوه اگزالات فراواني دارد. اگزالات ماده‌اي است كه وقتي وارد بدن ميشود، به كلسيم موجود در غذا متصل شده و در اندام‌هايي مانند كليه‌ها و كيسه صفرا موجب تشكيل سنگ مي‌شود. به همين دليل نبايد حداقل 2 تا 3 ساعت قبل و بعد از مصرف لبنيات و ساير منابع غذايي كلسيم و حتي قرص‌هاي كلسيم كيوي خورد، زيرا هم كلسيم جذب نمي‌شود و هم در افراد مستعد، احتمال تشكيل سنگ بالا مي‌رود.

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه