شايد مطالعه اين مطلب شما را بر آن آورد كه حداقل هفتهاي دو تا سه بار هم كه شده آب كرفس را وارد برنامه غذايي تان كنيد. برگ كرفس حاوي مقدار قابل توجهي ويتامين A (بتاكاروتن) است در حالي كه ساقه آن منبع ويتامينهاي B6 ,B2،B1، ويتامين C و همچنين پتاسيم، اسيد فوليك، كلسيم، منيزيم، آهن، فسفر، سديم و چند نوع از اسيدهاي امينه ضروري است. هورمونهاي گياهي موجود در كرفس به همراه روغنهاي ضروري آن نه تنها طعم معطري به كرفس ميدهند، بلكه در كنار بقيه املاح و ويتامينها كرفس را به معجوني تبديل مينمايند كه در حقيقت ميتواند داروي هر دردي باشد. آب كرفس و پوست و مو از آن جايي كه كرفس سرشار از انواع ويتامينها از جمله ويتامين آ، ب و ث ميباشد و در آن املاح نيز به مقدار زياد نهفته است ميتواند مكمل خوبي براي زيبايي پوست و مو نيز باشد. شما با نوشيدن يك ليوان آب كرفس فقط دو يا سه روز در هفته نه تنها ميتوانيد به سلامتي قلب، معده و رودههاي تان كمك كنيد بلكه اگر اين كار براي شما مثل يك عادت شود علاوه بر سلامتي اندامهاي مهم دروني خود به شادابي و جوان نگه داشتن پوست و موي تان نيز كمك كرده ايد و اثرات مفيد آن را در همان روزهاي اول خواهيد ديد. ويتامين C و انواع ويتامينهاي B موجود در آب كرفس براي از بين بردن جوشها و لكهها و كلسيم موجود در آن سبب رشد و ترميم مو و ناخنها خواهد شد و علاوه بر آن آب كرفس ميل تان را به خوراكيهاي شيرين و انواع شيرينيها كه عامل مهمي در جوش زدن و ايجاد لكهها خواهند بود كم كرده و شما را در داشتن پوستي بدون جوش و سالم و زيبا ياري خواهد كرد. آب كرفس و فشار خون: تحقيقات نشان ميدهد مصرف روزانه آب كرفس به مدت يك هفته، تاثير فوقالعادهاي روي پايين آوردن فشارخون خواهد داشت. آب كرفس مُدر است؛ پتاسيم و سديم موجود در آب كرفس تنظيم كنندههاي قوي مايعات بدن هستند و به توليد ادرار كمك ميكنند و بدن را از وجود مايعات اضافي خلاص ميكنند. ماده شيميايي Phthalides موجود در كرفس سبب آرامش بافتها و ماهيچههاي بدن و عروق ميگردد و نرمي و انعطاف مخصوصي به آنها ميدهد. به همين جهت خون به آساني در عروق گردش كرده و به تمام بافتها ميرسد. در ضمن اين ماده شيميايي سبب كاهش ترشح هورمون استرس در بدن نيز ميشود. جالب اين كه در موقع مصرف مداوم آب كرفس فشار خون در حد طبيعي باقي ميماند و بيشتر از آن كاهش نمييابد كه خود يكي از شگفتيهاي طبيعت اين سبزي است. آب كرفس و سرطان: طبق يافتههاي محققان در دانشگاه نيوجرسي، كرفس داراي تركيباتي است كه از پخش سلولهاي سرطاني پيشگيري ميكند و داراي تركيبي به نام استيلنيك(acetylenic) است كه رشد سلولهاي تومور را متوقف ميكند. از طرفي به گزارش نچرال نيوز، لوتئولين(Luteolin) كه به مقدار اندكي در نعناع و جعفري وجود دارد به ميزان قابل ملاحظهاي در كرفس وجود دارد كه با دارا بودن آنتي اكسيدان قوي ميتواند صدمات ناشي از تخريب سلولي را جبران كند. آب كرفس حاوي هشت گروه از مواد ضد سرطان است. آب كرفس و التهاب مفاصل: آب اين گياه در موارد التهاب مفاصل و انقباض عضلاني ماهيچه استفاده ميشود و همچنين سختي التهابات در بيماريهايي مانند آسم و آرتروز را كاهش ميدهد. از طرفي دانشمندان اعلام كردهاند كه كرفس با تأثير فوقالعاده خود ميتواند بر مغز كه هسته دستگاه عصبي است، تأثير گذاشته و سيستم ايمني بدن را تقويت كند؛ بدين ترتيب تورم و درد در نواحي مختلف بدن كه حاكي از عملكرد ناموفق سيستم دفاعي است كاهش مييابد و بيماريهايي مانند نقرس و تورمهاي مفصلي نيز خفيفتر ميشود. Polyacetylene موجود در كرفس و آب كرفس پر قدرتترين ماده شيميايي ضد التهاب بدن است و ميتواند عوارض و دردهاي مفاصل به خاطر روماتيسم يا آرتروز، آسم، نقرس و ناهنجاريهاي ريوي را كاهش دهد. در يك بررسي جالبي بر روي آب كرفس معلوم شده كه ماده شيميايي Luteolin ميتواند شروع و عملكرد عوارض التهاب را كه در مغز سرانجام ميگيرد كنترل و خنثي كند و در نهايت بدن را در برابر بروز التهاب محافظت كند. آب كرفس و كلسترول: تحقيقات نشان دادهاند كه وجود تركيب شيميايي در كرفس، به نام بوتيل فتاليد(Butylphthalide) باعث كاهش سطح كلسترول بد خون(LDL) ميشود. آب كرفس و بيخوابي: اين سبزي به خاطر داشتن روغنهاي طبيعي و ضروري و املاح و ويتامينها و هورمونهاي گياهي سبب نوعي آرامش در بدن ميشود و سيستم مغز و اعصاب را تسكين ميدهد. به همين جهت خوردن كرفس به افرادي كه دچار عوارض كم خوابي و بيخوابي هستند توصيه ميشود. آب كرفس و كنترل وزن: با مصرف روزانه آب كرفس، ولع خوردن شيريني جات، از بين ميرود. به عبارت ديگر طبيعت اين سبزي به علت تمام نعمتهاي موجود در آن بر روي هورمون اشتها و گرايش به مواد قندي اثر گذاشته و در نهايت از زياد شدن وزن بدن جلوگيري ميكند. آب كرفس و سنگهاي مجاري ادراري: مصرف آن به شدت به افراد درگير با سنگ كليه و سنگهاي مجاري ادراري توصيه ميشود. آب كرفس از بين برنده قوي سموم بدن و به دنبال آن شكستن و حذف سنگها در بدن ميشود. آب كرفس و يبوست و هضم غذا: براي اين كه به رودههاي خسته و پير كمك شود، توصيه ميشود كه هر روز يك ليوان عصاره كرفس مصرف شود. از اين طريق روده به روش طبيعي تخليه ميشود. دقت داشته باشيد كه در آبگيري حتما برگها را هميشه مصرف نماييد. آب كرفس به علت داشتن املاح و ويتامينها و همچنين فيبر با كيفيت بالا از بروز يبوست جلوگيري ميكند و حركت رودهها را تنظيم ميكند، در اين صورت مصرف مقداري كرفس به همراه وعدههاي غذايي ميتواند موجب بالا رفتن قدرت هضم و جذب غذا شده و مقدار زيادتري از مواد غذايي موجود در رژيم غذايي را از طريق جدار روده وارد سيستم خون و لنف كرده تا در سوخت و ساز پيچيده آنها در سلولها موثر باشد