10 غذاي آلوده‌اي كه مي‌خوريم!

بازدید : 2742
زمان تقریبی مطالعه : 7 دقیقه
تاریخ : 25 بهمن 1391
10 غذاي آلوده‌اي كه مي‌خوريم!
خوراكي‌ها



10 غذاي آلوده‌اي كه مي‌خوريم!
با وجود باكتري ليستريا در طالبي، E. coli در جوانه گندم و سالمونلا در گوشت بوقلمون، به نظر مي‌رسد غذاهايي كه ما هر روز مي‌خوريم يك بمب ساعتي هستند كه هر لحظه احتمال انفجار دارند. در اين مطلب، 10 غذايي را نام برده‌ايم كه آلوده به ميكروب‌هاي متفاوت هستند و مي‌توانند براي بدن ضرر داشته باشند.
1. گوشت مرغ
آلودگي: نتيجه تحقيقاتي كه توسط "گزارش مشتري ها" منتشر شد، نشان مي‌دهد 62 درصد از مرغ و جوجه‌هاي كبابي آلوده به باكتري كمپيلاباكتر است و 14 درصد نيز باكتري سالمونلا دارند. تعداد مرغ‌هايي كه به باكتري‌هاي دير مرگ آلوده هستند، نسبت به 6 سال پيش 30 درصد افزايش يافته است.
در سوپرماركت: بهتر است به دنبال خريد مرغ‌هاي ارگانيك باشيد. اين مرغ‌ها در محيط‌هاي خلوت‌تر رشد كرده‌اند و كمتر احتمال آلودگي كمتري دارند. بهتر از آن نيز، خريد مرغ‌هاي محلي است.
در خانه: وقتي مرغ را در سينك ظرفشويي شستيد، سريعا آن را داخل قابلمه بپزيد. مرغ را كاملا بپزيد و اجازه ندهيد قسمتي از آن خام يا نيم پز باقي بماند. هنگام پخت يك مرغ درسته نيز براي اطمينان از پخته شدن آن، دماي قسمت‌هاي ضخيم ران مرغ را تست كنيد.
2. همبرگر گوشت
تحقيقاتي كه در آمريكا صورت گرفته است، نشان مي‌دهد بيش از 53 درصد از همبرگرهاي گوشت باكتري كلوستريديوم پرفرينجنز، 30 درصد استافيلوكوكوس و 12 درصد، ليستريا دارند.
در سوپرماركت: سعي كنيد همبرگرهايي كه با گوشت گاو تغذيه شده با علف تهيه شده‌اند را بخريد. يافته‌هاي علمي نشان داده اند، اين همبرگرها فقط 4.5 درصد باكتري سالمونلا دارند. گاوهايي كه علوفه، غله و سويا نمي‌خورند، اسيد معده آنها افزايش مي‌يابد و منجر به عمر بيشتر باكتري‌هاي موجود مي‌شود.
در خانه: به تكه‌هاي همبرگر خود پونه كوهي تازه اضافه كنيد. در دانشگاه ايالت كانزاس آزمايشي روي ادويه‌هاي مختلفي كه خانم‌هاي خانه‌دار به گوشت اضافه مي‌كنند، انجام شد و نشان داد پونه كوهي به خوبي مي‌تواند باكتري‌هاي گوشت را از بين ببرد. براي هر 450 گرم گوشت، يك قاشق چايخوري پونه به آن اضافه كنيد. در ضمن، بهتر است همبرگرهاي ضخيم روي آتش مستقيم كباب شوند.
3. گوشت بوقلمون
آلودگي: بوقلمون يكي از آلوده‌ترين پرنده‌هاي خوراكي است. آزمايشات نشان داده اند، گوشت بوقلمون شامل يكي از باكتري‌هاي ليستريا، كمپيلاباكتر، كلوستريديوم يا هر سه آنها به طور يكجا است.
در سوپرماركت: سعي كنيد بوقلمون ارگانيك خريداري كنيد. اين بوقلمون‌ها بدون آنتي بيوتيك رشد مي‌كنند. بسياري از پرورش دهنده‌هاي تجاري بوقلمون، به پرنده‌هاي خود دارو تزريق مي‌كنند كه موجب رشد بيشتر باكتري در بدن آنها مي‌شود. در واقع، نتيجه تحقيقات كارشناسان دانشگاه مريلند نشان داد بوقلمون‌هاي ارگانيك باكتري كمتري از انواع غير ارگانيك ندارند، اما باكتري‌هاي آنها مقاومت كمتري دارند و سريع‌تر از بين مي‌روند.
در خانه: سعي كنيد گوشت مرغ به ويژه گوشت بوقلمون را از وعده‌هاي ثابت غذايي خود حذف كنيد. اين گوشت‌ها بسيار آلوده هستند. اما در صورت استفاده نيز بايد هر سطحي كه با گوشت خام بوقلمون در تماس بوده است را بسيار تميز شست و شو بدهيد و ضدعفوني كنيد. به جاي استفاده از اسكاچ، با دستمال يكبار مصرف آنها را بشوييد. گوشت بوقلمون منبع بزرگي از باكتري‌هاي مضر است.
4.صدف خام
آلودگي: صدف‌هاي خوراكي حاوي ويروس‌هايي همچون كمپيلاباكتر و ويبريو ولنيفيكوس هستند. تحقيقاتي كه روي صدف‌هاي خوراكي انجام شده، نشان داده است 9 درصد صدف‌ها به باكتري سالمونلا آلوده هستند.
در سوپرماركت: آنها را از فروشگاه‌هايي تهيه كنيد كه به طور اختصاصي اين ماده خوراكي را مي‌فروشند.
در خانه: بسيار ساده است، حتما صدف را به طور كامل بپزيد. صدف‌ها، خواص مفيد زيادي دارند و سرشار از ويتامين هستند اما پيش از مصرف حتما آنها را بپزيد.
5. تخم مرغ
آلودگي: مرغ يا تخم مرغ، كدام آلوده‌تر است؟ مسلما تخم مرغ. تخم مرغ به طور سالانه منجر به بيماري بيش از 660 هزار نفر و مرگ 300 نفر مي‌شود. در سوپرماركت: به بسته‌بندي تخم مرغ‌ها توجه كنيد. اصولا تخم مرغ‌هايي كه توسط مرغداري‌هاي بزرگ بسته‌بندي مي‌شوند، احتمال بيشتري براي آلوده بودن به باكتري دارند. زيرا مرغ‌هاي زيادي در اين مراكز نگهداري مي‌شوند و در نتيجه آلودگي نيز بيشتر است. بهتر است از تخم مرغ‌هاي رسمي و محلي استفاده كنيد.
در خانه: تخم مرغ را داخل جعبه خودش و در سردترين منطقه يخچال نگه داريد. پس از شكستن تخم مرغ، حتما دست‌هاي خود را بشوييد. حتما تخم مرغ را كامل بپزيد مگر اينكه جزو مواد غذاي ديگري باشد.
6. طالبي
آلودگي: تحقيقات نشان داده حدود 3.5 درصد از طالبي‌ها حاوي باكتري‌هاي سالمونلا و شيگلا هستند. شيگلا، جزو باكتري‌هايي است كه از فردي به فرد ديگر منتقل مي‌شود.
در سوپرماركت: خراشيدگي يا لكه‌هاي روي ميوه جاهايي هستند كه عامل‌هاي بيماري مي‌توانند به داخل ميوه نفوذ كنند.
در خانه: از آنجا كه طالبي روي زمين پرورش داده مي‌شود و پوست مشبك دارد، نفوذ باكتري‌هايي همچون سالمونلا به داخل آن بسيار آسان است. پوست ميوه را با مايع ظرفشويي براي مدت 15 تا 30 ثانيه تميز بشوييد.
7.هلو
آلودگي: اين ميوه خوشمزه و زيبا يك هفته پيش از برداشت، ضدعفوني مي‌شود تا لكه‌دار نشود. وقتي اين ميوه وارد بازار مي‌شود، حداقل 9 ماده آفت كش روي پوست آن وجود دارد. در سوپرماركت: سعي كنيد ميوه‌هاي ارگانيك خريداري كنيد زيرا ميوه‌هايي همچون سيب و انگور نيز افت كش‌هاي زيادي روي پوست خود دارند.
در خانه: بسياري از ميوه‌ها خودشان به طور طبيعي پوشش ضد آفت دارند، بنابراين حتما آنها را در خانه با اسكاچ يا ماده شوينده تميز بشوييد. به اين ترتيب، مي‌توانيد حداقل نيمي از آلوده گي‌ها را از بين ببريد. البته گاهي آفت كش‌ها سيستماتيك هستند، يعني وقتي اين مواد ضدعفوني‌كننده به دانه گياه، خاك يا برگ‌ها تزريق مي‌شوند، به راحتي راه خود را به گوشت ميوه پيدا مي‌كنند. در نتيجه شستن آنها نيز دردي را دوا نمي‌كند. به همين دليل، بسيار مهم است كه ميوه‌هاي ارگانيك بخريد.
8. سالاد آماده كاهو
آلودگي: كاهويي كه داخل ساندويچ همبرگر شما وجود دارد بيشتر از خود همبرگر مي‌تواند به بدن شما آسيب برساند. تحقيقات نشان داده، سالادهاي كاهوي از پيش آماده شده حدود 40 درصد حاوي باكتري كوليفورم هستند.
در سوپرماركت: سالادهاي آماده به خودي خود آلوده نيستند اما سر برگ‌هاي سبز كاهو مي‌تواند حاوي ميكروب باشد.
در خانه: برگ‌هاي كاهو را پيش از خوردن حتما به طور برگ به برگ تميز شست و شو دهيد. لطفا در نظر داشته باشيد، قرار دادن برگ‌هاي شسته شده كاهو در آبكشي كه مرغ خام را درون آن قرار داده بوديد، بسيار خطرناك است.
9.غذا‌هاي سرد
آلودگي: غذاهاي سرد آماده در رديف پرخطرترين غذاها قرار دارند. سازمان جهاني تغذيه و سلامت اعلام كرده اين غذاها منبع باكتري‌هايي همچون ليستريا هستند. قرار گرفتن آنها در يخچال نيز مي‌تواند باقي مواد غذايي را نيز آلوده كند.
در سوپرماركت: از خريد غذاهاي سرد كه حاوي مقدار زيادي باكتري ليستريا هستند، اجتناب كنيد. چاقوهايي كه كالباس، گوشت بوقلمون و... را برش مي‌زنند چون به طور مرتب تميز نمي‌شوند، ناقل اصلي باكتري‌ها به شمار مي‌روند. سعي كنيد تا حد امكان غذاهاي آماده خريداري نكنيد تا باكتري‌ها در معده شما انبار نشوند.
در خانه: وقتي مي‌خواهيد ساندويچ خانگي تهيه كنيد، خردل زيادي روي آن بريزيد. محققان دانشگاه واشنگتن ثابت كرده‌اند 90 درصد از باكتري‌هايي همچون ليستريا، اي- كولي و سالمونلا وقتي دو ساعت در معرض خردل قرار مي‌گيرند، از بين مي‌روند.
10.جوانه‌هاي سبز
آلودگي: جوانه‌هاي سبز از هر نوعي كه باشند - گندم و ماش - حاوي مقدار زيادي فيتونوترينتز هستند. تحقيقات نشان داده است، جوانه گياهاني همچون بروكلي حتي موجب سرطان معده نيز مي‌شوند. متاسفانه، جوانه‌ها براي رشد به محيط گرم و مرطوب نياز دارند و اين محيط براي رشد باكتري‌هايي همچون ليستريا، سالمونلا و اي-كولي بسيار مناسب است. در سوپرماركت: سعي كنيد جوانه‌هاي آماده نخريد. اگر مجبور به استفاده از اين ماده غذايي بوديد، سعي كنيد انواع بسيار ترد، تازه و جوانه‌دار را انتخاب كنيد و از آنهايي كه بوي كهنه گي مي‌دهند يا ليز و تيره هستند اجتناب كنيد. در خانه: به محض خريدن، آنها را داخل يخچال بگذاريد و پيش از خوردن حتما آنها را بپزيد.

http://www.jomhourieslami.com/1391/13911125/13911125_06_jomhori_islami_goonagoon_0003.html

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه