خواص سماق

بازدید : 5051
زمان تقریبی مطالعه : 2 دقیقه
تاریخ : 24 اسفند 1391
خواص سماق
خوراكي‌ها
خواص سماق



سماق خاصيت آنتي اكسيداني دارد. آنتي اكسيدان‌ها موادي هستند كه از عمل راديكال‌هاي آزاد در بدن جلوگيري مي‌كنند. راديكال‌هاي آزاد با تخريب سلول‌هاي بدن نقش مهمي در بروز انواع سرطان دارند. بنابراين آنتي اكسيدان‌ها از بروز سرطان‌ها جلوگيري مي‌كنند.
- براي بيماران ديابتي مفيد است، زيرا يكي از عوامل به وجود آمدن عوارض مختلف در ديابتي‌ها، تركيب شدن گلوكز (قند خون) با پروتئين‌هاي حياتي بدن است كه به تغيير ساختار شيميايي و عملكرد اين پروتئين‌ها مي‌انجامد. مطالعات نشان مي‌دهد كه سماق تا 81 درصد از بروز اين فرايند جلوگيري مي‌كند.
- براي دندان درد مفيد است.
- اشتها را تحريك مي‌كند.
- به دليل داشتن تانن فراوان، قابض و پاك‌كننده معده مي‌باشد.
- خاصيت ادرارآور يا ديورتيك دارد.
- تب را پايين مي‌آورد.
- در درمان بيماري‌هاي روماتيسمي و نقرس موثر است.
- خون را تصفيه مي‌كند و مواد زائد خون (مانند اوره) را دفع مي‌‌كند.
- لثه‌ها را تقويت كرده و آنها را محكم مي‌‌سازد.
- براي برطرف شدن تهوع و بي‌اشتهايي مفيد است.
- تقويت‌كننده دستگاه گوارش است.
- از خونريزي معده جلوگيري مي‌كند.
- علت افزودن سماق به كباب اين است كه خوردن گوشت كباب شده باعت توليد آنزيم‌هايي در بدن مي‌شود كه مضر هستند. سماق مي‌تواند اثر اين آنزيم‌ها را خنثي كند.
- در رفع غلظت خون موثر است.
- خوردن گرد سماق با آب سرد از خونريزي داخلي جلوگيري مي‌كند.
- غرغره جوشانده سماق براي ورم گلو و دهان مفيد است.
- گردي كه روي ميوه سماق مينشيند و به آن خاك سماق ميگويند، بسيار قابض و كمي تلخ است و به علت داشتن املاح، از ترشحات بي‌رنگ زنانه جلوگيري ميكند.
- منوراژي (خونريزي رحم) و خونريزي در فواصل قاعدگي را كاهش مي‌دهد.
- خونريزي سينه (هموپتزي) را كم مي‌كند.
- اسهال معمولي و اسهال خوني را برطرف مي‌كند.
- كمپرس با سماق در التيام زخم، سوختگي، اگزما، ترك نوك سينه و عضو ضرب ديده موثر مي‌باشد.
- براي رفع تهوع و استفراغ، سماق را با زيره و آب سرد مخلوط كرده و مصرف نماييد.
- در قديم سماق براي درمان سوزاك و سل به كار مي‌رفته است.
- در قديم شيره خارج شده از درخت سماق را براي درمان بيماري‌هاي دستگاه ادراري به كار مي‌بردند.
هشدارها:
* خوردن سماق تازه باعث مسموميت مي‌شود. بنابراين فقط بايد خشك آن را مصرف نمود.
* به دليل اينكه طبيعت سماق سرد است، براي افراد سردمزاج مناسب نيست و بايد با گياهان گرم مصرف شود.
* مصرف بيش از حد سماق مي‌‌تواند مسموميت‌زا باشد.
* سماق را بايد به دور از نور مستقيم خورشيد نگهداري نماييد.

دیدگاه های کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مطلب وارد نشده است!

ارسال دیدگاه