به گزارش پایگاه حدیث نت، این کتاب،حاصل پژوهش گروه روان شناسی اسلامی پژوهشکده اخلاق و علوم رفتاری دارالحدیث است.
در مقدمه کتاب آمده است: متون دینی(قرآن و حدیث) که از منبع وحی سرچشمه می گیرند، بر پایه یک انسان شناسی دقیق و مطابق واقع، قرار دارند. این حقیقت، قابلیت بسیار بالایی به متون دینی برای تولید علم و نظریه پردازی می دهد. پژوهش های روانشناختی در متون دینی اگر به صورت روشمندانه و عالمانه صورت پذیرند و از التقاط و اهمال کاری به دور باشند، می توانند به شکل گیری دانش روان شناسی اسلامی کمک کنند. آنچه مهم است این که باید این حقیقت را باور داشت و بر اساس آن عمل نمود. امروزه با رویکرد مجدد روانشناسان به دین و با ظهور روانشناسان مثبت گرا، این امر بر بسیاری از دیرباوران نیز روشن شده است.
گروه روان شناسی اسلامی دارالحدیث با اعتقاد به ظرفیت بالای متون دینی در حوزه روان شناسی ، رسالت خود را بر شناسایی، تبیین و عرضه آموزه های روان شناختی اسلام قرار داده است.
مسئله لذت یکی از ابعاد موضوع پردامنه شادکامی است که در این نوشتار، پژوهش گردید تا جایگاه لذت از دیدگاه اسلام و نقش آن در شادکامی مشخص گردد. با این پژوهش، تا حدودی تفاوت میان دیدگاه اسلام با روانشناسی مثبت گرا نیز مشخص می شود.
این کتاب حاوی پنج فصل است که عبارت است از فصل اول: ماهیت لذت؛ فصل دوم: جایگاه لذت جویی در حیات انسان؛ فصل سوم: جایگاه لذت ها در سعادت انسان؛ فصل چهارم: ارزش یابی لذت جویی؛ فصل پنجم: لذترانی، پیامدها و ملاک ها.
چاپ اول کتاب «لذت و شادکامی از دیدگاه اسلام» نوشته مهدی عباسی، ۱۸۴ صفحه وِجلد نرم با بهای ۴۰۰۰ تومان، زمستان ۱۳۹۱ توسط انتشارات دارالحدیث، منتشر شد.